Go Back
מתכון חזה עוף ממולא

חזה עוף ממולא בבשר ועוף טחונים

ציון 4.50 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: בטי דרעי

ציוד

סיר רחב
מחבת לטיגון

המצרכים

למלית:

  • 1 בצל ( גדול קצוץ)
  • 3-4 שיני שום (כתוש)
  • ½ קילו בשר טחון
  • ½ קילו עוף טחון
  • 2-3 כפות קוואקר ללא גלוטן ( ללא גלוטן)
  • מלח (מעט )
  • פלפל שחור (לפי הטעם)
  • פפריקה אדומה (לפי הטעם)
  • ראס אל חנות (לפי הטעם)
  • כמון (לפי הטעם)
  • 1 ביצה
  • 1 צרור פטרוזיליה (קצוצה)

לרוטב:

  • 2 בצלים
  • סילאן טבעי (לפי הטעם)
  • ½ כרוב (חתוך דק)
  • פטריות טריות
  • כורכום (לפי הטעם)
  • כמון (לפי הטעם)
  • פלפל שחור (לפי הטעם)
  • אבקת מרק / מלח (מעט )
  • מים עד לכיסוי (עד לכיסוי)

לטיגון:

  • ביצה
  • פלפל שחור (מעט)
  • מעט מלח (קורט)
  • פפריקה אדומה (מעט)

אופן ההכנה

להכנת המלית:

  • בקערה נערבב בצל גדול קצוץ, 3-4 שיניי שום כתוש, חצי ק"ג בשר טחון, חצי ק"ג עוף טחון, 2-3 כפות קוואקר ללא גלוטן.
  • נתבל במעט מלח, פלפל שחור, פפריקה אדומה, ראס אל חנות, כמון, ביצה וצרור פטרוזיליה קצוצה.

להכנת הרוטב:

  • בסיר רחב נטגן רצועות משני בצלים עד להזהבה.
  • נוסיף סילאן טבעי, כחצי כרוב חתוך דק, ופטריות טריות, ונערבב.
  • נתבל בכורכום, כמון, פלפל שחור ומעט אבקת מרק (אפשר במקום להוסיף מלח), הוספתי מים עד לכיסוי ועוד קצת, מביאים לרתיחה.

המשך הכנה:

  • על גבי משטח העבודה פורסים חתיכות חזה עוף (כדאי לדפוק קצת עם פטיש שניצל, שיהיה דק).
  • מניחים בקצה מהמלית ומגלגלים כלפי מעלה, משאירים ע"ג משטח העבודה, כשהסגירה כלפי מטה.
  • מכינים תערובת של ביצה, פלפל שחור, מעט מלח ופפריקה אדומה וטובלים בה את הגלילים.
  • מעבירים לטיגון, יש להקפיד שהסגירה תהיה כלפי מטה, ואז הופכים, שהגלילים יהיו זהובים מכל הכיוונים.
  • מוסיפים את הגלילים לסיר ומנמיכים את האש, מבשלים כשעה עם מכסה חצי פתוח. מפזרים מעל כוסברה קצוצה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.