Go Back
מתכון עוגיות שושנים

עוגיות שושנים קצף לשבת

קבלו מתכון פשוט וברור להכנת עוגיות נוסטלגיות טעימות וחלומיות.
ציון 4 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: מאיה בוטראשווילי

ציוד

תבנית אפייה בינונית

המצרכים

לבצק:

  • 1 חבילה חמאה קרה (200 גרם )
  • ½2 כוסות קמח לבן
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • 3 חלמונים (L)
  • ½ כוס חלב 3%

לקצפת:

  • 3 חלבונים (L)
  • ¾ כוס סוכר לבן
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל (80 גרם)

אופן ההכנה

להכנת הבצק:

  • נכניס למעבד מזון את קוביות החמאה, קמח, ואבקת אפייה ונעבד לתערובת פירורית.
  • נוסיף חלמונים וחלב ונעבד כמה שפחות, רק עד לקבלת בצק אחיד.
  • נחלק את הבצק ל-3 חלקים שווים.
  • נרדד כל חלק על נייר אפייה מקומח, למלבן בעובי קצת פחות מ-1/2 ס”מ (בגודל 20X40 ס”מ, פחות או יותר).
  • נעטוף את הבצק בניילון נצמד ולשמור במקרר יום - יומיים אם רוצים.

להכנת קצף וניל:

  • במיקסר נקציף חלבונים במהירות בינונית, עד לקבלת קצף רך ומלא בועות (בערך חצי דקה).
  • נוסיף בהדרגה סוכר (כף בכל 10 שניות). נגביר את מהירות המיקסר למקסימום ונקציף עוד 3 דקות, עד שהקצף חלק, יציב ומבריק (ללא גרגירי סוכר).
  • נוסיף אינסטנט פודינג ונקציף לאט עד לאיחוד.

המשך הכנה:

  • נחמם תנור לחום בינוני נמוך (160-170 מעלות).
  • נמרח על כל מלבן שליש מהקצף ונגלגל לרולדה (נעזרים בנייר האפייה).
  • נפרוס כל רולדה לפרוסות בעובי 3-2 ס”מ.
  • אם רוצים פרוסות יפות יותר - נקפיא את הרולדות לחצי שעה, עד להתקשות, ואז פורסים לעוגיות.
  • נשכיב את הפרוסות באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • נכניס לתנור שחומם מראש על 170 מעלות ונאפה 20-15 דקות, עד להזהבה קלה בלבד.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.