Go Back
מתכון עוגת וניל ללא גלוטן

עוגת וניל ללא גלוטן וללא תוספת סוכר

ללא קמח וללא תוספת סוכר: עוגת וניל קוקוס מעולה לסופ"ש
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: בטי דרעי

ציוד

תבנית קוטר 20 / 24
מיקסר

המצרכים

לבסיס:

  • 4 חלבונים
  • 1 כף סטיביה
  • 4 חלמונים
  • 1 כף שמן
  • אינסטנט פודינג וניל ללא סוכר

לשכבת הקוקוס:

  • 1 חפיסת שוקולד לבן ללא סוכר (100 גרם)
  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 2 כוסות קוקוס

לציפוי:

  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל ללא סוכר (80 גרם)
  • קוקוס (לפיזור)

אופן ההכנה

להכנת הבסיס:

  • מקציפים 4 חלבונים, מציע כף סטיביה, עד שהקצף נהיה לבן ויציב.
  • בקערה מערבבים את 4 החלמונים עם כף שמן.
  • מוסיפים לקצף פודינג בטעם וניל ללא סוכר, ממשיכים להקציף עד שהכל נטמע.
  • מוזגים לתבנית משומנת ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לחצי שעה, עד שמתייצב.
  • מוציאים ומקררים בטמפרטורת החדר.

להכנת שכבת הקוקוס:

  • במיקרו בתוך קערה ממיסים חבילת שוקולד לבן ללא סוכר עם מיכל שמנת מתוקה 250 מ"ל.
  • מערבבים עד להמסת השוקולד, מומלץ 2 כוסות קוקוס ומערבבים עד שהתערובת נהיית אחידה.
  • את שילוב הקוקוס משטחים על גבי העוגה ומכניסים למקפיא לחצי שעה.

להכנת הציפוי:

  • מכינים פודינג וניל ללא סוכר, לפי ההוראות שעל גבי האריזה,
  • מוזגים על גבי העוגה ומשטחים, מפזרים מעל קוקוס.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.