Go Back
מתכון עוגת שכבות שוקולד

עוגת שכבות שוקולד חגיגית

מתכון ברור ומפורט להכנת עוגה גבוהה, מרשימה, קלה להכנה וכמובן טעימה להפליא. 
ציון 5 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: מסטורה רפאלוב

ציוד

תבנית עגולה 26
מיקסר

המצרכים

לשכבות כדורי שוקולד:

  • ½ קילו ביסקוויטים
  • 1 חבילה חמאה (200 גרם )
  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 2 כפות קקאו
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 חפיסות שוקולד מריר (200 גרם )

לשכבת שוקולד בלגי:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 1 כוס חלב
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג שוקולד מריר בלגי (80 גרם)

לשכבת לוטוס:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 3 כפות לוטוס
  • 2 כפות פודינג וניל צרפתי / קלאסי

לשכבת שוקולד לבן:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 1 כוס חלב
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג שוקולד לבן (80 גרם)

להכנת הגנאש (רוטב שוקולד):

  • 1 חבילה שוקולד חלב (של מילקה)
  • 5 כפות שמנת מתוקה

לעיטור:

  • שוקולד אוריאו של מילקה (שבור לקוביות)

אופן ההכנה

להכנת שכבות כדורי שוקולד:

  • טוחנים את הביסקוויטים במעבד מזון דק כמה שאפשר.
  • בסיר בינוני ממיסים את שאר המרכיבים יחד לתערובת חלקה ומקררים היטב.
  • מאחדים בין הבישקויטים והשוקולד ומחלקים ל3 באופן שווה.
  • משטחים כל שכבה בתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ ושמים בהקפאה.
  • אם רוצים להשתמש בשקף אז לפני שמשטחים את השכבה הראשונה שמים שקף.
  • את השכבות מכניסים למקפיא.

להכנת שכבת שוקולד בלגי:

  • מקציפים חלב ושמנת מתוקה ומוסיפים את הפודינג בהדרגה.
  • מקציפים לקרם יציב.

להכנת שכבת לוטוס:

  • מקציפים שמנת מתוקה לקרם עדין ומוסיפים לוטוס (יש לרכך אותו במיקרו עד 15 שניות ולא יותר כדי שלא יתחמם)
  • מקציפים לאיחוד ומוסיפים את פודינג.
  • מקציפים לקרם יציב במידה שהקצפת לא מתייצבת יש להוסיף כף נוספת של פודינג.

להכנת שכבת שוקולד לבן:

  • מקציפים חלב ושמנת מתוקה ומוסיפים את הפודינג בהדרגה ומקציפים לקרם יציב.

הרכבת העוגה:

  • על התחתית הראשונה מורחים את הקרם שוקולד הבלגי.
  • מניחים שכבה נוספת של "כדורי שוקולד" ומורחים את הקרם לוטוס.
  • סוגרים עם השכבה השלישית ומורחים את הקרם שוקולד לבן.
  • מכניסים לקירור.

להכנת הגנאש(רוטב שוקולד):

  • מחממים את השמנת ומוסיפים את השוקולד שבור לקוביות ומערבבים לתערובת חלקה.
  • מקררים ומצפים את העוגה בחלקה העליון.

לעיטור:

  • לשבור שוקולד אוריאו של מילקה לקוביות ולהניח מסביב.
  • מכניסים את העוגה כמו שהיא בתוך בתבנית לקירור של לילה.
  • בבוקר מסירים את הרינג ואת השקף וחותכים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.