Go Back
מתכון עוגת שמרים גבינה

עוגת שמרים גבינה אישית (סרטון)

מתכון קל להכנת כוסיות שמרים במילוי גבינה. גרסה מפתיעה של עוגת שמרים גבינה.
ציון 4.25 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: צחית חמו

ציוד

מיקסר
תבנית אפייה בינונית
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

לבצק:

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 1 כף תמצית ווניל
  • ¾ כוס שמן
  • מלח (קורט)
  • 2-3 כוסות מים חמים

למילוי גבינה:

  • 2 חבילות גבינה טוב טעם (500 גרם)
  • 1 חבילה גבינת סקי (250 גרם)
  • ½ כוס חלב
  • 2 כפות אינסטנט פודינג ווניל
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כף תמצית ווניל
  • 1 כף קורנפלור

אופן ההכנה

להכנת הבצק:

  • נשים בקערת המיקסר עם וו גיטרה את כל המרכיבים יחד חוץ מכוס וחצי קמח שנשאיר בצד.
  • נערבל 6 דקות עד לקבלת בצק אחיד ודביק מעט בדפנות.
  • נוריד את מהירות המיקסר ונוסיף בהדרגה את שאר הקמח.
  • נמשיך לערבל עד לקבלת בצק גמיש ורך.
  • נשמן מעט את כדור הבצק שהתקבל, נכסה בניילון להתפחה עד להכפלת הנפח.

להכנת מילוי הגבינה:

  • נכניס לקער את מצרכי מילוי הגבינה ונבחוש היטב עד לקבלת בלילה חלקה.
  • נעביר לשקית זילוף ללא צנטר.

המשך הכנה:

  • לאחר ההתפחה נרדד את הבצק על משטח מקומלח לעובי 1/2 סנטימטר.
  • נקרוץ לעיגולים בקוטר 6 סנטימטר.
  • נחרוץ 3 חריצים ונשאיר את מרכז העיגול שלם.
  • נזלף את בלילת הגבינה למרכז ונסגור בצורת עטיפה את שלושת חלקי הבצק.
  • נכסה עם ניילון רופף להתפחה של 15 דקות.
  • נמרח ביצה טרופה מעל ונאפה בתנור על חום של 170 מעלות כ 25 דקות עד להשחמה.
  • לאחר האפייה נמרח מעל הלחמניות דבש מהול במעט מים רותחים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.