Go Back
בצק פיצה מהיר, מתכון לפיצה ביתית

מתכון לפיצה ביתית בטעם משגע

מתכון קל ופשוט להכנת פיצה ביתית, הכולל מתכון להכנת רוטב משגע ושלל תוספות.
ציון 4.50 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: אתי זוהר

ציוד

כוס חד פעמי לשתייה קרה
תבנית אפייה בינונית

המצרכים

לבצק :

  • 1 קילו קמח
  • 1 כף מלח
  • 4 כפות סוכר
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כפית סוכר
  • ½ כוס שמן זית
  • ½4 מים (בערך)

לרוטב פיצה:

  • 2 קופסאות עגבניות מרוסקות (שימורים - 520 גרם)
  • 4 כפות רסק עגבניות
  • 1 כף סוכר
  • מלח (קורט)
  • פלפל שחור גרוס (מעט )
  • 1 כפית גדושה שום גבישי
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כף תבלין פיצה

אופן ההכנה

אופן הכנת הבצק:

  • 2 כפות שמרים יבשים כפית סוכר חצי כוס מים מהברז.
  • לערבב היטב ולתת לתסיסה של 5 דקות בערך.
  • לשים בקערה את המצרכים היבשים ולערבב היטב.
  • להוסיף את השמן ואת השמרים שהתססנו בצלוחית.
  • ואת המים להוסיף בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד.
  • לתת לבצק לנוח 15 דקות וללוש אותו שוב היטב היטב.
  • לתת לבצק לתפוח כשעה בערך מכוסה בנייר כסף.

אופן הכנת הרוטב לפיצה:

  • לבשל את כל המרכיבים לרוטב עד שכל הנוזלים מצטמצמים.
  • אני מבשלת על אש גבוהה ומערבבת באופן תמידי שלא יישרף הרוטב.
  • טועמים ומתקנים טיבול ומקררים.

אופן הכנת הפיצה :

  • למרוח מעט שמן זית על גבי נייר אפיה בתבנית של תנור.
  • לשמן מעט את הידיים ולקרוץ מהבצק כ 5 כדורים ולשטח בעזרת הידיים את הבצק או לשמן מעט מערוך.
  • למרוח רוטב פיצה לפזר גבינה צהובה מגוררת ובולגרית לפזר זיתים או כל תוספת שאוהבים.
  • לתת לפיצות עם הרוטב לתפוח בתבנית כ 15 דקות ולאפות ב 200 מעלות עד להזהבה.

הערות וטיפים

אפשר לעשות גם פיצות אישיות מאותו בצק!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.