Go Back
מתכון עוגיות פיצוחים

עוגיות פיצוחים וקורנפלקס קריספיים

מתכון ממצרכים שיש לכולם תמיד בבית, נותנים ערבוב קטן ומהיר בקערה ויאללה לתנור.
ציון 4.34 על ידי 6 דירוגים
באדיבות: אתי זוהר

ציוד

כוס חד פעמי לשתייה חמה
תבנית אפייה בינונית

המצרכים

  • 2 כוסות קורנפלקס רגיל
  • ½ כוס שומשום
  • 1 כוס גרעיני חמניה
  • 1 כוס גרעיני דלעת
  • 1 כוס שקדים פרוסים
  • ¾ כוס מייפל / דבש
  • 2 כפות שמן (כל שמן שתרצו יעבוד כולל שמן קוקוס)

אופן ההכנה

  • מחממים את המייפל והשמן בסיר קטן עד שהמייפל חם (אין צורך להגיע ממש לרתיחה חזקה).
  • בינתיים מערבבים בקערה קורנפלקס, גרעיני דלעת, גרעיני חמנייה ושקדים.
  • מוסיפים את המייפל והשמן לתערובת ומערבבים היטב היטב עד שהכל מצופה.
  • מעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה משומן מעט בספריי שמן, ומשטחים לשכבה כמה שיותר אחידה.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 13 דקות או עד שהכל זהוב יפה.
  • מקררים לגמרי ורק אז שוברים לצ’אנקים גדולים יותר או פחות, אל פי העדפתכם, ושומרים בצנצנת סגורה מחוץ למקרר.

הערות וטיפים

לחתוך לריבועים כשזה במצב פושר, לא חם ולא קר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.