Go Back
מתכון עוגת שוקולד פירורים

עוגת שוקולד פירורים פרווה

קבלו מתכון פשוט וברור להכנת עוגה נימוחה, פריכה, שוקולדית והכי חשוב, קלה להכנה!
ציון 4.73 על ידי 11 דירוגים
באדיבות: שירלי ארצי

ציוד

תבנית אפייה בינונית
סיר קטן
כוס מידה אוניברסלית

המצרכים

להכנת העוגה:

  • 3 כוסות קמח
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 ביצה
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 1 כוס שמן

להכנת השוקולד:

  • ½1 שוקולד מריר (150 גרם )
  • 2 כפות קקאו
  • ¼ כוס שמן
  • ¼ כוס מים
  • 1 כפית נס קפה
  • ¼ כוס סוכר
  • 2 ביצים

אופן ההכנה

להכנת העוגה:

  • נכניס לקערה 3 כוסות קמח 3/4 כוס סוכר ביצה אבקת אפיה סוכר וניל כוס שמן.
  • נערבב את כל מצרכי הבצק עד שנקבל בצק פירורי.
  • לחלק את הבצק ל 3 חלקים - לשטח שני שליש הבצק על תבנית. (הבצק שנותר יהיה הפירורים שמעל)
  • נכניס לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ל 5 דקות בערך.

להכנת השוקולד:

  • קודם נמיס את כל המצרכים של השכבת שוקולד בסיר על הגז.
  • אחרי שנמס להוריד מהגז ולטרוף לתוך הבלילה 2 ביצים אחת אחרי השנייה מהר (כי הבלילה חמה).
  • מכניסים לתנור ל 5 דקות מוציאים ומפזרים את הפירורים.
  • להכניס לתנור לעוד 10 דקות עד שמשחים קלות.

הערות וטיפים

אני  אישית שמה אותם אחרי שאני אופה קלות את שכבת השוקולד בשביל שלא ישקעו בו. אפשר גם בלי.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.