Go Back
מתכון לעוף בתנור, עוף בלימון

עוף בלימון עם שום וארטישוק

מתכון קל ומהיר להכנת עוף בלימון עם ארטישוק! מנה משגעת לכל יום בשבוע!
ציון 5 על ידי דירוג אחד
באדיבות: יפה בוטבול

ציוד

סיר רחב

המצרכים

  • 4-6 שוקיים עוף ((או כמה שאוהבים))
  • 1 שקית ראשי ארטישוק (400 גרם - מושרים בלימון חתוכים לרבעים)
  • 1 פלפל אדום (חתוך לרצועת)
  • שיני שום (לפי הטעם)
  • ½ כפית סוכר
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף אבקת מרק
  • מיץ לימון (מחצי לימון)
  • זעפרן (כמה שערות )
  • 1 כפית כורכום
  • פטרוזיליה (מעט וקצוצה)
  • פרוסות לימון (ללא קליפה ללא חרצנים - לא חובה)

אופן ההכנה

  • בסיר רחב מטגנת עם מעט שמן את חלקי העוף.
  • נוסיף את השום ורצועות הפלפל ונטגן מעט.
  • נוסיף את הארטישוק חצי כפית סוכר, כפית פפריקה מתוקה, כפית מלח, כף אבקת מרק, מיץ מחצי לימון.
  • בכוס עם מים רותחים נכניס כמה שערות של זעפרן שמתקבל צבע יפה להוסיף לסיר.
  • מומלץ להוסיף כפית כורכום מעט פטרוזיליה קצוצה ולהרתיח עם אש גבוהה.
  • ננמיך את הלהבה ונמשיך לבשל כשעה על אש נמוכה.
  • מידי פעם עם כף נשקה את העוף.
  • אפשר להוסיף פרוסות לימון ללא קליפה ללא חרצנים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.