Go Back
עוגת ריבה פרווה

עוגת ריבה ופירורים של סבתא

מתכון קל להכנת עוגת ריבה נוסטלגית, עם בצק פירורים וריבה לבחירה.
ציון 4.34 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: ג’ודי פלטי

ציוד

תבנית 30X27
כוס מידה אוניברסלית

המצרכים

לבצק:

  • 3 כוסות קמח רגיל
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • ½ כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 1 חבילה חמאה / מחמאה (200 גרם)
  • 1 כפית אבקת קינמון
  • 1-2 כפות מיץ תפוזים

למילוי:

  • ריבה תפוזים / שזיפים / משמש וכדומה (מומסת )
  • 1 גביע שמנת חמוצה 9% (200 מ"ל - ניתן לוותר)

לציפוי :

  • פירורי הבצק הפריך

אופן ההכנה

  • נכין בצק פריך בוו הלישה או ללוש ביד מקמח, א. אפיה, הסוכר, המחמאה והקינמון - ללא הביצים.
  • נוריד כוס אחת מלאה של פירורים ולהשאיר בצד לציפוי.
  • נוסיף ליתרת הבצק את הביצים ולעבד ביחד לבצק חלק.
  • לשמן ולקמח את התבנית ונשטח את הבצק בתבנית האפייה.
  • בקערית, נערבב את הריבה עם השמנת החמוצה ולמרוח בצורה שווה.
  • על הבצק שבתבנית. לפזר את פירורי הבצק שהושארו על ממרח הריבה.
  • לאפות כ- 30-40 דקות על תנור שחומם מראש על 170 מעלות - עד שהעוגה מזהיבה.

הערות וטיפים

ניתן למרוח את הריבה בלבד עם הפירורים וללא השמנת החמוצה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.