בקערה גדולה נערבב 1/2 קילו קמח עם כפית מלח, ונוסיף את שאר הקמח.
ניצור גומה ולמרכזה נכניס את השמרים, סוכר, שמן ומים פושרים בהדרגה.
נשים את הבצק כמה דקות ונניח להתפחה של חצי שעה. נשים פעם שנייה ונניח להתפחה חוזרת עד להכפלת הנפח.
כשבצק הלחמניות הכפיל את נפחו נחלק אותו לכדורים קטנים לפי הגודל הרצוי.
נשמן את הידיים ונגלגל כל כדור בצק לנקניק ארוך.
עושים קשר כדי לקבל את הצורה של לחמניית שום קטנה ונניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
נתפיח את הלחמניות במשך 15 דקות.
נחמם תנור ל-200 מעלות ונמרח על כל לחמנייה (בעזרת מברשת של ביצה) מתערבות השום בנדיבות.
נשתמש רק בחצי מכמות התערובת ושומרים חצי לאחרי האפייה.
אופים את לחמניות השום בתנור חם כ- 20 דקות.
כשמוציאים את הלחמניות מהתנור נמרח שוב מתערובת השום ליצירת ברק וחיזוק הטעם.