Go Back
מתכון ללחמניות שום, לחמניות שום

לחמניות שום רכות במיוחד

מתכון קל וקליל ונותר רק להוסיף סלט מעניין בצד ויש לכם אחלה ארוחת ערב מפנקת!
ציון 4.75 על ידי 8 דירוגים
באדיבות: מורן תורג'מן
Advertisements

המצרכים

לבצק:

  • 1 קילו קמח
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 4 כפות סוכר
  • ½ כוס שמן
  • 3 כוסות מים פושרים

לתערובת שום:

  • 6 שיני שום כתושות
  • אורגנו (לפי הטעם)
  • תבלין זעתר (לפי הטעם)
  • מלח (מעט )
  • ½ כוס שמן זית
  • ½ כוס שמן רגיל
  • שומשום (לקישוט)
Advertisements

אופן ההכנה

להכנת תערובת שום:

  • בקערה קטנה נערבב יחד את שיני השום הכתושות עם תבלינים ו-2 סוגי השמן, נוסיף גם את השומשום ונניח בצד לאיחוד טעמים.

להכנת הבצק:

  • בקערה גדולה נערבב 1/2 קילו קמח עם כפית מלח, ונוסיף את שאר הקמח.
  • ניצור גומה ולמרכזה נכניס את השמרים, סוכר, שמן ומים פושרים בהדרגה.
  • נשים את הבצק כמה דקות ונניח להתפחה של  חצי שעה. נשים פעם שנייה ונניח להתפחה חוזרת עד להכפלת הנפח.
  • כשבצק הלחמניות הכפיל את נפחו נחלק אותו לכדורים קטנים לפי הגודל הרצוי.
  • נשמן את הידיים ונגלגל כל כדור בצק לנקניק ארוך.
  • עושים קשר כדי לקבל את הצורה של לחמניית שום קטנה ונניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • נתפיח את הלחמניות במשך  15 דקות.
  • נחמם תנור ל-200 מעלות ונמרח על כל לחמנייה (בעזרת מברשת של ביצה) מתערבות השום בנדיבות.
  • נשתמש רק בחצי מכמות התערובת ושומרים חצי לאחרי האפייה.
  • אופים את לחמניות השום בתנור חם כ-  20 דקות.
  • כשמוציאים את הלחמניות מהתנור נמרח שוב מתערובת השום ליצירת ברק וחיזוק הטעם.

להכנת חלות שום:

  • נחלק את הבצק ל-3 חלקים, כל חלק שטחו בתבנית מרובעת בינונית.
  • נמרח בשמן וחמאה לפי המתכון ואפו בתנור חם, ממש כמו הלחמניות.
  • לאחר האפייה, נחתוך את הלחם לאצבעות ונמרח שוב מתערובת השום.
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.