Go Back
מתכון פאי תפוחים

פאי תפוחים טעים וממכר

מתכון קל להכנת פאי תפוחים, מבצק עדין ופריך ומלית עשירה ומפנקת.
ציון 3.86 על ידי 7 דירוגים
באדיבות: אתי שחר

ציוד

תבנית פאי מסולסלת
פומפייה
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 1 ביצה
  • 1 חבילה חמאה (200 גרם)
  • ¼ כוס סוכר
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • ½1 כוסות קמח (כמה שנכנס)

להכנת מלית תפוחים:

  • 6 - 7 תפוחים
  • 1 כוס סוכר
  • קינמון (לפי הטעם)

אופן ההכנה

  • לערבב כל המצרכים מלבד הקמח.
  • אחרי ערבוב טוב, להתחיל להוסיף קמח עד שמתגבש לבצק נוח.
  • לרפד תפנית פאי מסולסלת, ושאר הבצק לשמור לפירורים.

להכנת מלית תפוחים:

  • ניקח 6 - 7 תפוחים נקלף ונגרד על פומפייה גסה.
  • נכניס לסיר , ונוסיף כוס סוכר, וקינמון, ונבשל עד המסת הסוכר והפיכתו לקרמל.
  • נקרר היטב ונשפוך על הבצק, ומעל נגרד על פומפייה גסה את הבצק (הישר מהמקפיא) לפירורים.
  • נכניס לתנור ונאפה על חום של 170 מעלות, חום רגיל, באמצע התנור, 55 - 40 דקות לערך - הזמן משתנה מתנור לתנור.

הערות וטיפים

הבצק עדין ופריך, המילית, הייתי ממליצה להוריד מכמות הסוכר אפילו לחצי כוס, הוספתי חופן צימוקים בהירים למילית.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.