Go Back
מתכון לחמניות כוסמין

לחמניות כוסמין טעימות ורכות

מתכון פשוט להכנת לחמניות כוסמין רכות, אווריריות, טעימות ובריאות יותר מכל לחם.
ציון 4 על ידי דירוג אחד
באדיבות: ויויאן מלול

ציוד

תבנית אפייה בינונית
מיקסר

המצרכים

  • 1 קילו קמח כוסמין (עדיף מלא)
  • שמרים יבשים (20 גרם / 50 גרם שמרים טריים)
  • 4 כפות סילאן
  • ⅔2 כוסות מים
  • 6 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח

להברשה ועיטור:

  • 2 כפות סילאן (מהולות במעט מים)
  • גרעינים שאוהבים (לפיזור)

אופן ההכנה

  • בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל המצרכים, לפי הסדר ברשימה, פרט למלח.
  • לשים על מהירות איטית במשך 3 דקות וכשהבצק מתאחד מוסיפים את המלח.
  • נשים עוד 7 דקות על מהירות איטית. לא לקצר את הזמן הזה ושימו לב שהבצק צריך לצאת מעט דביק ורך.
  • מוציאים את הבצק למשטח עבודה ולשים אותו עם הידיים במשך 2 דקות.
  • בינתיים משמנים את הקערה של הבצק עם מעט שמן זית.
  • מחזירים את הבצק לקערה, משמנים אותו מעט למעלה ומכסים עם מגבת.
  • מתפיחים בחוץ עד להכפלת הנפח - אפשר להתפיח גם לילה במקרר.
  • מחלקים את הבצק ל-16 חתיכות במשקל 100 גרם.
  • יוצרים מכל חתיכת בצק כדור עגול, אם הבצק רך ודביק נעזרים בקמח או משמנים את הידיים מעט.
  • מניחים את כל הלחמניות העגולות על תבנית תנור עם נייר אפייה ומקפידים שיהיה רווח בינהן כי הן תופחות.
  • מכסים במגבת ומתפיחים במשך 30 דקות. שימו לב שהפעם לא צריך שהן תכפלנה את הגודל לגמרי אלא רק 2/3 כזה אחרת הן תצנחנה באפייה.

הברשה ועיטור:

  • מערבבים בקערה קטנה סילאן עם מעט מים ומברישים את הלחמניות.
  • מפזרים מעל את התוספות שאוהבים ואופים בתנור שחומם מראש על 190 מעלות במשך 20-25 דקות או עד שהלחמניות זהובות.

הערות וטיפים

מומלץ להיעזר במשקל כדי שהלחמניות תצאנה זהות בגודלן ולא ייווצר מצב שאחת שחומה בעוד השנייה טרם נאפתה מספיק
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.