Go Back
מתכון עוגת לימון עננים

עוגת לימון עננים נוסטלגית

מתכון קל ומהיר להכנת עוגת לימון פרווה, עם מרקם אוורירי משגע!
ציון 4.45 על ידי 9 דירוגים
באדיבות: דבי ממן

ציוד

תבנית אפייה בינונית
סיר קטן
כוס מידה אוניברסלית

המצרכים

  • ½1 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • ½ כפית מלח
  • גרידת לימון (מ 2 לימונים בגודל בינוני)
  • 1 כוס סוכר
  • כוס מיץ לימון טרי
  • 3 כפות מים
  • 3 ביצים (L)
  • ½ כוס שמן

להכנת סירופ לימון:

  • כוס מיץ לימון טרי
  • ¼ כוס + שתי כפות סוכר

אופן ההכנה

  • נכניס לקערה את הקמח והאבקת האפייה, ואז נוסיף את המלח ונערבב טוב טוב.
  • נערבב בקערה נפרדת את הגרידה של הלימון עם הסוכר, עד שהוא נהיה לח ובעל ניחוח ארומטי.
  • נוסיף את מיץ הלימון, המים, הביצים ואת השמן ושוב מערבבים היטב.
  • נוסיף את תערובת הקמח שלנו לבלילת הלימון ונערבב היטב עד שמקבלים תערובת חלקה אחידה ובלי גושים.
  • נעביר את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה, עד לכ-3/4 מהגובה שלה.
  • נאפה בתנור שחיממנו מראש ל 175 מעלות למשך כ-30 דקות, לבדוק עם קיסם.

להכנת סירופ הלימון:

  • ניצק לסיר קטן את מיץ הלימון ונוסיף את הסוכר.
  • נבשל על גבי להבה בינונית עד שהסוכר מתמוסס כולו והתערובת נהיית שקופה ונוזלית.
  • מוציאים את העוגה, נחורר אותה עם קיסם שיניים וניצק את סירופ הלימון על גבי כל העוגה.
  • נותנים לעוגה להצטנן לטמפרטורת החדר ולסירופ להיספג היטב ומגישים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.