Go Back
עוגיות ברואניז

בראוניז מתכון מנצח ומושחת

מתכון קל להכנת עוגיות בראוניז מפנקות ועשירות שחייבים להכין.
ציון 4.34 על ידי 6 דירוגים
באדיבות: מרי שרעבי

ציוד

תבנית 20X20 מלבנית חד פעמית
מיקסר
מיקרוגל
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • שוקולד מריר (170 גרם - שבור לחתיכות )
  • ¼ כוס קקאו
  • חמאה / מחמאה (100 גרם )
  • 2 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • ¾ כוס קמח
  • ¼ כפית אבקת אפייה

אופן ההכנה

  • נשים בצלוחית 170 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות, רבע כוס קקאו, 90 גרם חמאה / מחמאה רכה (10 גרם נשמור בצד).
  • נכניס למיקרוגל ל 30 שניות, נוציא ונערבב (אם צריך עוד לעשות פולסים של 5 שניות).
  • נשים בקערת מיקסר 2 ביצים כוס סוכר 2 כפיות תמצית וניל ונקציף לתערובת בהירה בערך 5 דקות.
  • נכבה את המיקסר ונוסיף בתנועות קיפול את תערובת השוקולד.
  • לאחר מכן נוסיף 3/4 כוס קמח רבע כפית אבקת אפייה ונקפל לתערובת.
  • ניקח תבנית 20X20 מלבנית חד פעמית נשמן אותה ב 10 גרם החמאה שנותרה.
  • נניח נייר אפייה ונשמן גם אותו נשפוך את התערובת לתבנית וניישר.
  • נכניס לתנור מחומם מראש על 175 מעלות ולאפות ללא טורבו בערך 30 דקות ואז נסגור את התנור ונחכה 15 דקות.
  • נוציא ונשאיר לקירור - נחתוך לריבועים לפי הגודל הרצוי ולהגיש.

הערות וטיפים

לשדרוג ניתן להוסיף קוביות שוקולד מעל קודם האפייה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.