בקערת מיקסר וו הקצפה נקציף 4 חלבונים ונוסיף בהדרגה 4 כוסות סוכר במהירות גבוהה עד שמתחיל להיווצר קצף לבן ותפוח, נמשיך עד קצף יציב אך לא נוקשה מדי (כ-4 דקות).
ננמיך את המהירות למהירות נמוכה ונוסיף בהדרגה 4 חלמונים, 2 כוסות שמן, כפית תמצית וניל, שמנת צמחית וקמצוץ מלח ונערבל עוד דקה לאיחוד.
נוציא את הקערה מהמיקסר וננפה לתוכה בהדרגה 5 כוסות קמח ואבקת אפייה ונקפל יחד בתנועות עטיפה.
בקערית קטנה נשים 3 תפוחי גרנט סמיט מגורדים, כף מיץ לימון טבעי, צימוקים לבנים ושחורים ונערבב היטב. בקערית נוספת נוסיף 5 כוסות פיצוחים שבורים גס, סוכר דמררה וקינמון ונערבב היטב.
עכשיו מתחילים להרכיב: נשמן היטב עם מחמאה כולל בדפנות. ניצוק את הבלילה כ-2/3 מגובה התבניות, נפזר מעל את תערובת התפוחים בשכבה אחידה ולשכבה האחרונה נפזר מעל את תערובת הפיצוחים.
נאפה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד להתייצבות ובדיקת קיסם הננעץ במרכז שיוצא נקי. (25-30 דקות)
מיד בתום האפייה נמרח ריבת משמש מהולה במעט מים