Go Back
עוגיות אישיות

עוגיות אישיות עם תפוחים, פיצוחים וצימוקים

עוגיות אישיות מופלאות של תפוחים, פיצוחים וצימוקים יפנקו בשפע טעמים נהדרים
ציון 5 על ידי דירוג אחד
באדיבות: צחית חמו

ציוד

כוס מידה: כוס זכוכית ידית סטנדרטית
כוסות מאפינס

המצרכים

  • 4 חלבונים M
  • 4 כוס סוכר
  • 4 חלמונים
  • 2 כוסות שמן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 קופסא שמנת צמחית (250 מ"ל)
  • קמצוץ מלח
  • 5 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • 3 תפוחי גרנט סמיט גודל בינוני (מגורדים גס על פומפייה)
  • 1 כף מיץ לימון טבעי
  • 4 כוס צימוקים לבנים (אפשר חמוציות במקום)
  • 13 כוס כוס צימוקים שחורים
  • 5 כוסות פיצוחים טבעיים שבורים גס (קשיו, אגוזי מלך, אגוזי לוזו שקדים, פקאן)
  • 3 כפות סוכר דמררה
  • 2 כפית קינמון טחון
  • לציפוי: 3 כפות ריבת משמש מהולה ב-3 כפות מי ברז מים

אופן ההכנה

  • בקערת מיקסר וו הקצפה נקציף 4 חלבונים ונוסיף בהדרגה 4 כוסות סוכר במהירות גבוהה עד שמתחיל להיווצר קצף לבן ותפוח, נמשיך עד קצף יציב אך לא נוקשה מדי (כ-4 דקות).
  • ננמיך את המהירות למהירות נמוכה ונוסיף בהדרגה 4 חלמונים, 2 כוסות שמן, כפית תמצית וניל, שמנת צמחית וקמצוץ מלח ונערבל עוד דקה לאיחוד.
  • נוציא את הקערה מהמיקסר וננפה לתוכה בהדרגה 5 כוסות קמח ואבקת אפייה ונקפל יחד בתנועות עטיפה.
  • בקערית קטנה נשים 3 תפוחי גרנט סמיט מגורדים, כף מיץ לימון טבעי, צימוקים לבנים ושחורים ונערבב היטב. בקערית נוספת נוסיף 5 כוסות פיצוחים שבורים גס, סוכר דמררה וקינמון ונערבב היטב.
  • עכשיו מתחילים להרכיב: נשמן היטב עם מחמאה כולל בדפנות. ניצוק את הבלילה כ-2/3 מגובה התבניות, נפזר מעל את תערובת התפוחים בשכבה אחידה ולשכבה האחרונה נפזר מעל את תערובת הפיצוחים.
  • נאפה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד להתייצבות ובדיקת קיסם הננעץ במרכז שיוצא נקי. (25-30 דקות)
  • מיד בתום האפייה נמרח ריבת משמש מהולה במעט מים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.