Go Back
מתכון עוגת רולדה

עוגת רולדה מהירה ופשוטה

קבלו מתכון פשוט וברור להכנה שכל אחד יכול להכין בקלות ולקבל תוצאה מושלמת.
ציון 3.50 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: מורן פרץ וקנין

ציוד

תבנית אפייה בינונית
כוס מידה אוניברסלית

המצרכים

  • כוס קמח
  • ¼ כוס קקאו
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • ¼ כפית מלח
  • 4 ביצים (מופרדות)
  • ½ כוס סוכר
  • ¼ כוס אבקת סוכר

להכנה המלית:

  • ½1 מיכלי שמנת מתוקה
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • 1 גביע גבינת שמנת (200 מ"ל)
  • ½ חבילה גבינה לבנה (125 גרם)

להכנה הציפוי:

  • 2 חפיסות שוקולד חלב (200 גרם)
  • ½ מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)

אופן ההכנה

  • מקציפים חלבונים עם רבע כוס סוכר לקצף יציב בקערה אחת.
  • בקערה שניה מקציפים חלמונים עם רבע כוס סוכר כזה בלילה סמיכה.
  • מוסיפים את כל שאר היבשים - קמח קקאו אבקת אפיה מלח ואבקת סוכר ומערבבים טוב.
  • מאחדים את שתי הבלילות בקיפול.
  • משמנים נייר אפיה על תבנית תנור שופכים את הבלילה ואופים ב 180 מעלות עד שזה יבש בערך 10 דקות.
  • מוציאים מניחים מגבת והופכים עליה את העוגה עם הנייר.
  • כשהנייר כלפי מעלה והמגבת למטה. מקלפים בעדינות את נייר האפייה.
  • מגלגלים את העוגה עם המגבת לקירור וליצירת עוגה יציבה.
  • לאחר מכן פותחים את העוגה - מורחים קרם מגלגלים שוב עושים ציפוי וזהו.

להכנת הקרם (המלית):

  • שמנת מתוקה להקציף עם הפודינג וניל + אבקת סוכר.
  • כשהקצף יציב מוסיפים 1 גבינת שמנת וחצי גבינה לבנה ומערבבים טוב טוב.

להכנת הציפוי:

  • שוברים קוביות שוקולד ולהמיס עם השמנת מתוקה ולשפוך מעל.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.