Go Back
מתכון עוגת פרג

עוגת פרג מהממת גבוהה ורכה

גם אלה שלא אוהבים פרג ימותו על עוגה זו. עוגה מנצחת שמתחסלת במהירות!
ציון 3.80 על ידי 10 דירוגים
באדיבות: חגית אלקבץ

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה קרה
תבנית 24-26 / סיר פלא

המצרכים

לעוגה:

  • 4 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • פרג טחון (100 גרם)
  • קוקוס (100 גרם)
  • ½ כוס שמן
  • ½ כוס מיץ תפוזים
  • 2 כוסות קמח תופח

לשוקולד מעל:

  • 2 חפיסות שוקולד מריר (200 גרם )
  • 1 חבילה חמאה / מחמאה (100 גרם )

אופן ההכנה

  • נתחיל בהפרדת הביצים, את החלבונים עם כוס סוכר במיקסר.
  • מוסיפים בהדרגה את הרטובים עם החלמונים ואז בהדרגה את היבשים.
  • שמים לאפייה על 170 מעלות כ-40 דקות. אפשר לפזר אבקת סוכר מעל בסיום.

להכנת השוקולד:

  • אפשר להמיס על בן מארי (אדים) 200 גרם שוקולד מריר עם 100 גרם חמאה או מחמאה.
  • ממתינים עד שהכל נמס ומקררים בעזרת ערבוב עד שמסמיך מעט ואז שופכים על העוגה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.