Go Back
לחם שום מתכון

לחם שום עם שמן זית ופטרוזיליה

מתכון פשוט להכנת לחם שום בגרסת לחמניות נתלשות. מושלמות בטעם ובמראה ההגשה!
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: עינת חנניה

ציוד

תבנית אפייה בינונית
תבנית אינגליש קייק
Advertisements

המצרכים

לבצק:

  • ½ קילו קמח מנופה (במידה וצריך מוסיפים)
  • ½1 כפות שמרים
  • ½ כף סוכר
  • 1 כף מלח (שמים לקראת הסוף)
  • ½ כוס שמן
  • ½2 כוסות מים (להוסיף בהדרגה, אם יש צורך לשים עוד כוס)

רוטב שום:

  • 2 תיבוליות רוטב שום פטרוזיליה (להמיס ברבע כוס מים חמים)
  • ½ כפית פלפל שחור
  • ½ כפית מרק עוף
  • 1 חופן פטרוזיליה (קצוצה)
  • 4 כפות שמן זית
Advertisements

אופן ההכנה

  • בקערת המיקסר נשים שמרים, סוכר וכוס מים חמימים, נערבב ונניח בצד ל- 10 דקות או עד שתופח.
  • לתוך המיקסר נוסיף את הקמח ואת שאר המצרכים למעט המלח.
  • נפעיל מיקסר על מהירות בינונית ונלוש עד לאיחוד.
  • לאחר מכן נרים את ה- וו לישה ונפזר מעל את המלח, נחזיר ונמשיך ללוש עוד 10 דקות, נעבור ללישה מהירה לקבלת בצק חלק.
  • נוסיף כוס קמח עד שהבצק חלק ומופרד מהדפנות.
  • נוציא ונקמח ולשים מעט עם היד, אוספים את הבצק ונשים להתפחה של כ- חצי שעה.
  • עכשיו נכין לחמניות שום, לקרוץ כדור, נשים על השיש בתנועות סיבוביות עד ליצירת לחמנייה עגולה.
  • נסדר בתבנית עגולה, לא צמוד, שיהיה מקום להתפחה ושמים אחד באמצע, ומניחים להתפחה.
  • בתבנית אינגליש קייק נשים 4-5 קוביות קרח עם כוס מים ונניח בתחתית התנור (ליצירת אדים).
  • נכין את רוטב השום על ידי ערבוב היטב של כל המרכיבים.
  • מורחים מרוטב השום מעט על הלחמניות בזהירות ולהשאיר למריחה חוזרת כשלחמניות יוצאות מהתנור.
  • נאפה בתנור שחומם מראש על 190 מעלות עד להזהבה.
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.