Go Back
סלטים לשבת

סלטים לשבת במתכון מושלם אחד

אז איזה סלטים לשבת מכינים היום? מה לא... סלט סלק, סלט בורגול, סלט ביצים, מטבוחה פיקנטית, סלט כרוב, חצילים מטוגנים, סלט זיתים ועוד ועוד...
ציון 4.34 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: חן בן זאב

המצרכים

  • סלט סלק:
  • 3 סלקים
  • 2 שיני שום כתושות
  • כף חומץ
  • כף סוכר
  • כף כפית מלח
  • ½ כפית כמון
  • מעט פלפל שחור
  • מיץ מחצי לימון
  • כף שמן
  • פטרוזיליה
  • סלט בורגול:
  • כוס בורגול
  • 2 מלפפונים קצוצים דק
  • 2 עגבניות קצוצות דק
  • חופן פטרוזיליה
  • טיפה נענע
  • מלא לימון
  • מלח
  • פלפל
  • שמן זית
  • חציל מטוגן:
  • חציל
  • מלח גס
  • שמן
  • סלט ביצים:
  • ביצים
  • מיונז
  • מלח
  • פלפל
  • סלט גזר:
  • 4 גזרים חתוכים לרצועות דקות דקות
  • 2 שיני שום כתושות
  • טיפה פלפל חריף
  • מלח
  • פלפל
  • שמן זית
  • לימון
  • סלט כרוב חמוץ:
  • ½ כרוב
  • מיץ מחצי לימון
  • 3 כפות שמן
  • 2 כפות חומץ
  • מלח
  • פלפל
  • סלט כרוב סגול במיונז:
  • ½ כרוב סגול חתוך קטן קטן
  • כפית מלח
  • 3 כפות גדושות מיונז לייט
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 1 כפית סילאן
  • מלח
  • פלפל
  • מטבוחה:
  • 3 קופסאות שימורים רסק עגבניות מוטי
  • פלפל חריף קצוץ
  • שום קצוץ
  • ½ כוס שמן
  • ½1 כפות פפריקה מתוקה
  • כפית פפריקה חריפה
  • סלט פלפלים:
  • 2 פלפל אדום קצוצים לקוביות
  • 2 פלפל צהוב קצוצים לקוביות
  • ½ בצל לבן בינוני
  • 3 שיני שום חתוכות לפרוסות
  • מלח
  • כף שמן זית
  • 2 כפות חומץ רגיל
  • כפית סוכר
  • מלח
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • סלט זיתים ברוטב:
  • 2 קופסאות זיתים בלי גרעין
  • ½ בצל לבן חתוך קטן
  • 4 שיני שום פרוסות דק
  • ½ גמבה אדומה
  • 3 כפות רסק עגבניות (טיפה פחות מחבילה קטנה)
  • ½ כוס עגבניות מרוסקות
  • כף פפריקה מתוקה
  • כפית פפריקה חריפה (אם רוצים חריף אז יותר)
  • כמון
  • מלח
  • פלפל לפי העין

אופן ההכנה

  • סלט סלק: נחתוך את הסלק סלק לקוביות ונרכך כשעה על הגז נוסיף את כל התבלינים, נערבב היטב ולאחר קירור נוסיף לפטרוזיליה
  • סלט בורגול: נבשל כוס בורגול, נקצוץ דק את המלפפונים, העגבניות, הפטרוזיליה ומעט נענע, ונוסיף מלא לימון, מלח, פלפל ושמן זית
  • חציל מטוגן: נפרוס את החציל לפרוסות, נפזר מלח גס, נייבש כשעה ונטגן
  • סלט ביצים: נבשל ביצים על הגז, נמעך ונתבל במיונז, מלח ופלפל
  • סלט גזר: נחתוך את הגזרים לרצועות דקות דקות, נתבל ב-2 שיני שום כתושות, טיפה פלפל חריף, מלח, פלפל, שמן זית ולימון ונערבב היטב
  • סלט כרוב חמוץ: נקצוץ קטן חצי כרוב, נתבל במיץ מחצי לימון, שמן, חומץ, מלח ופלפל ונערבב היטב
  • סלט כרוב סגול במיונז: נחתוך חצי כרוב סגול קטן קטן, נניח במסננת ונערבב בכפית מלח. ניתן לו חצי שעה להתייבש, ננגב עם נייר סופג ונעביר לקערה. נתבל במיונז לייט, מיץ לימון, סילאן, מלח ופלפל ונערבב היטב
  • מטבוחה: נבשל את רסק העגבניות על הגז עד שהנוזלים מצטמצמים, נשרוף על הגז פלפל חריף ושום, נקצוץ דק ואחרי צמצום הנוזלים נוסיף לסיר הרסק. נערבב את התבלינים יחד בקערית נפרדת ונוסיף לסיר
  • סלט פלפלים: נקצוץ את הפלפלים לקוביות . על הגז נטגן חצי בצל לבן בינוני עד להזהבה ונוסיף גם שום. לאחר כחצי דקה נוסיף את הפלפלים ונמליח. נסגור את המכסה ונבשל על אש קטנה כ-25 דקות עד שהפלפלים יתרככו. לאחר מכן נשים את כל התבלינים בקערה ונערבב עם הפלפלים לאחר הבישול
  • סלט זיתים: נרתיח את הזיתים כ-10 דקות ולאחר מכן נשפוך את המים ונרתיח שוב במים חדשים כ-10 דקות. להכנת הרוטב נטגן בסיר חצי בצל לבן חתוך קטן ולאחר הזהבה נוסיף שיני שום פרוסות דק וחצי גמבה אדומה. נערבב ונוסיף רסק עגבניות ועגבניות מרוסקות ונערבב, נוסיף את התבלינים לסיר, נערבב ונבשל עוד כ-10-15 דקות
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.