סלט סלק: נחתוך את הסלק סלק לקוביות ונרכך כשעה על הגז נוסיף את כל התבלינים, נערבב היטב ולאחר קירור נוסיף לפטרוזיליה
סלט בורגול: נבשל כוס בורגול, נקצוץ דק את המלפפונים, העגבניות, הפטרוזיליה ומעט נענע, ונוסיף מלא לימון, מלח, פלפל ושמן זית
חציל מטוגן: נפרוס את החציל לפרוסות, נפזר מלח גס, נייבש כשעה ונטגן
סלט ביצים: נבשל ביצים על הגז, נמעך ונתבל במיונז, מלח ופלפל
סלט גזר: נחתוך את הגזרים לרצועות דקות דקות, נתבל ב-2 שיני שום כתושות, טיפה פלפל חריף, מלח, פלפל, שמן זית ולימון ונערבב היטב
סלט כרוב חמוץ: נקצוץ קטן חצי כרוב, נתבל במיץ מחצי לימון, שמן, חומץ, מלח ופלפל ונערבב היטב
סלט כרוב סגול במיונז: נחתוך חצי כרוב סגול קטן קטן, נניח במסננת ונערבב בכפית מלח. ניתן לו חצי שעה להתייבש, ננגב עם נייר סופג ונעביר לקערה. נתבל במיונז לייט, מיץ לימון, סילאן, מלח ופלפל ונערבב היטב
מטבוחה: נבשל את רסק העגבניות על הגז עד שהנוזלים מצטמצמים, נשרוף על הגז פלפל חריף ושום, נקצוץ דק ואחרי צמצום הנוזלים נוסיף לסיר הרסק. נערבב את התבלינים יחד בקערית נפרדת ונוסיף לסיר
סלט פלפלים: נקצוץ את הפלפלים לקוביות . על הגז נטגן חצי בצל לבן בינוני עד להזהבה ונוסיף גם שום. לאחר כחצי דקה נוסיף את הפלפלים ונמליח. נסגור את המכסה ונבשל על אש קטנה כ-25 דקות עד שהפלפלים יתרככו. לאחר מכן נשים את כל התבלינים בקערה ונערבב עם הפלפלים לאחר הבישול
סלט זיתים: נרתיח את הזיתים כ-10 דקות ולאחר מכן נשפוך את המים ונרתיח שוב במים חדשים כ-10 דקות. להכנת הרוטב נטגן בסיר חצי בצל לבן חתוך קטן ולאחר הזהבה נוסיף שיני שום פרוסות דק וחצי גמבה אדומה. נערבב ונוסיף רסק עגבניות ועגבניות מרוסקות ונערבב, נוסיף את התבלינים לסיר, נערבב ונבשל עוד כ-10-15 דקות