מאכל מסורתי העשוי מבשר בקר וירקות, עם כל מיני תבלינים שונים. פשוט חובה לנסות.
ציון 5 על ידי דירוג אחד
באדיבות: ספיר ניסימוב
ציוד
סיר רחב
המצרכים
5-6תפוחי אדמה(כמה שנכנס בתחתית הסיר)
למלית הבשר:
½קילו בשר טחון
3בצלים (חתוכים קצוץ)
2 עגבניות(לא חייב עגבניות למי שלא אוהב)
1צרור פטרוזילה
3שיני שום (כתושים)
½כוס שמן
מלח (קורט)
פלפל (מעט)
כמון(מעט)
2פרוסות לחם
לרוטב:
1בצל (קצוץ)
1כףרסק עגבניות
מלח(קורט)
פפריקה(לפי הטעם)
אופן ההכנה
לקלף תפוחי אדמה ולחתוך כל תפוח אדמה לשלוש חלקים ולחתוך באמצע לא עד הסוף.
לשים את כל התפוחי אדמה החתוכים בתוך קערה עם מים ומעט מלח לחצי שעה.
למלית הבשר:
לערבב הכל לעיסה אחת חצי קילו בשר טחון 3 בצלים חתוכים קצוץ 2 עגבניות מגורדות (לא חייב עגבניות למי שלא אוהב) צרור פטרוזיליה 3 שיני שום כתושים חצי כוס שמן מלח פלפל וכמון 2 פרוסות לחם להרטיב לסחוט לפורר למלית.
המשך הכנה:
שוטפים את התפו״א ומסננים ממלאים במלית הבשר.
בקערה נערבב 2 ביצים כף רסק עגבניות מלח פלפל, ובקערה נפרדת נשים קמח מנופה.
נטבול בקמח ואז בביצה עם הרסק ולטיגון במחבת.
השמן צריך לכסות חצי מהמפרום, - נטגן משני הצדדים.
לרוטב:
בסיר לחמם שמן לטגן בצל קצוץ עד להשחמה.
נוסיף רסק עגבניות לערבב טוב ולהוסיף מים לטבח במלח פפריקה בערך 5 דק על הגז ואז להכניס את המפרום.
לפתוח את הסיר כל 10 דק בערך ולשפוך רוטב מעל המפרום ונבשל בערך 40-50 דק בגז על אש נמוכה.
הערות וטיפים
למפרום יותר אותנטי אפשר להוסיף גם כוסברה ועלי כרפס. לתבל בתבלין למפרום (חררייאת) (יש בחנות תבלינים) יש בו ציפורן מוסקט ועוד בנוסף קמצוץ קינמון.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.