Go Back
דגים מרוקאים מתכון

מתכון לדגים מרוקאים חריפים ומעלפים

מתכון לדגים מרוקאים יפנקו את כל הבית עם מנה עשירה ועסיסית של פילה דג דניס בטעם מושלם
ציון 4.34 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: מאיה בוטראשווילי

המצרכים

לדג ולרוטב:

  • 5-6 פילה דג דניס
  • 6 כפות שמן זית
  • 2 גזרים
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים
  • 2 עגבניות מגי
  • 2 פלפלים ירוקים חריפים
  • 2 פלפלים אדומים
  • 8 שיני שום
  • 1 פחית שימורים חומוס מוכן (או קפוא)
  • 1 צרור כוסברה
  • 4 פלפל אדום חריף יבש

לתערובת התבלינים:

  • 2 כפות פפריקה מרוקאית מתוקה
  • ½ כפית כמון
  • ½ כפית כורכום
  • ½ כפית פלפל שאטה גרוס
  • 1 כף אבקת מרק (ללא מונוסודיום גלוטמט - לא חובה)
  • ¾ כוס שמן זית
  • ½ כוס מים רותחים
  • מלח לפי טעם
  • 1 כפית סוכר

אופן ההכנה

  • נחתוך את הירקות ונניח בצד. לסיר סוטאז' רחב נוסיף שמן זית וברגע שחם נוסיף את הגזרים ותפוחי האדמה לטיגון של מספר דקות עד שמעט מזהיבים. נוסיף את הפלפלים הירוקים החריפים, נחתוך את הפלפלים האדומים וננקה מגרעינים ומהחלקים הלבנים. נחתוך לרצועות ונוסיף גם כן לטיגון. נוסיף 4 שיני שום שלמות ו-4 שומים פרוסים ונערבב. נטגן הכל בעוצמה בינונית ולא גבוהה מדיי!
  • נכין את תערובת התבלינים: לקערה נוסיף 2 כפות פפריקה מרוקאית מתוקה, חצי כפית כמון, חצי כפית כורכום, חצי כפית פלפל שאטה גרוס, 1 כף אבקת מרק (לא חובה), מעט מלח, שלושת רבעי כוס שמן זית (או רגיל) וחצי כוס מים רותחים. נערבב היטב עד שאין גושים!
  • נעשה מקום בסיר ונשפוך חצי מתערובת התבלינים (נשמור חצי לאח"כ להברשה מלמעלה על הדגים. ניתן טיגון של דקה-שתיים לפתיחת התבלינים ונערבב הכל. נוסיף כפית סוכר, נמליח לפי נטעם, נוסיף עוד חצי כוס מים אם רוצים, ושלושת רבעי צרור כוסברה קצוצה. נערבב ונוסיף 4 פלפלים אדומים חריפים יבשים, חומוס מוכן לאכילה (שטוף ומסונן), נערבב, נטעם, נתקן תיבול, ונכסה במכסה ונבשל כ-10 דקות.
  • נוסיף מלמעלה את פילה הדניס ונבריש עם חצי מתערובת התבלינים ששמרנו בצד, נשפוך לסיר את שאר הרוטב, נוסיף עוד כוסברה קצוצה מלמעלה ונכסה לבישול של כ-20-30 דקות. (מדי פעם אפשר לפתוח מכסה ולזלף מהרוטב שנמצא בצדדי הסיר כדי שהדג יקבל צבע יפה!)
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.