Go Back
חלות רכות לשבת

חלות לשבת רכות וטעימות

אני מבטיחה לכולם שאין כמו חלות ביתיות ומה גם שהמתכון קל במיוחד.
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: מלכי בודיק

ציוד

תבנית אפייה בינונית
מיקסר
כוס מידה אוניברסלית

המצרכים

  • 2 קילו קמח לבן (מנופה)
  • 4 כפות שמרים יבשים
  • ½1 סוכר
  • ½ 6 כוסות מים חמימים
  • 1 כוס שמן
  • 2 כפות מלח

לציפוי:

  • 1 ביצה
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית חומץ

אופן ההכנה

  • נפורר את השמרים לצלחת עמוקה עם מים חמימים וכף סוכר.
  • נניח בצד ובינתיים נכין את הבצק במיקסר.
  • יש לשים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח ו ½ 5 כוסות מים חמימים, סוכר ושמן ולבסוף את השמרים שהמסנו.
  • ניתן למיקסר לעבוד במשך 3 דקות, נוסיף את המלח ונלוש 10 דקות נוספות.
  • בשלב הבא ניקח את גוש הבצק ונשמן אותו, אחר כך נכניס לשקית, נקשור ניתן לו לתפוח במקום חמים לשעה (עד להכפלת הנפח).
  • נחלק את הבצק ל 6 חלקים, ואחר כך כל חלק נחלק ל 4 (סה“כ 24 חתיכות).
  • מכל 4 חתיכות נקלע חלה ונניח על מגש עם נייר אפייה.
  • בטרם נאפה ניתן לבצק לתפוח לעוד שעה (אל תוותרו אל שלב זה).
  • לאחר שתפח נמרח אותו בביצה טרופה עם כפית הסוכר והחומץ.
  • נפזר שומשום ונאפה בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות. כאשר החלות מקבלות צבע שחום הן מוכנות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.