Go Back
פיתות זעתר בתנור

פיתות זעתר בתנור

מתכון קל ומהיר להכנת פיתות עם זעתר, עם טעם עשיר ומרקם מפנק, שיעשו לכם את היום!
ציון 4.50 על ידי 6 דירוגים
באדיבות: שרה יוסף

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 4 כוסות קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • ½ כף מלח
  • ½ כף אורגנו יבש
  • ¼1 כוסות מים
  • ½ כוס שמן זית

תוספות:

  • זעתר ושמן זית (למריחה על הבצק)

תוספות לפיצה:

  • קטשופ/רוטב פיצה (למריחה על הבצק)
  • אורגנו יבש (לפיזור )
  • ירקות לבחירתכם (כמה שאוהבים)
  • שמן זית (מעט)
  • גבינה צהובה (לפזר כמה שאוהבים)

אופן ההכנה

  • נשים כוס מים מהברז עם סוכר ושמרים בקערה ונמתין 15 דקות.
  • נוסיף את שאר המצרכים ונלוש עד לקבלת בצק נעים.
  • נכסה ונתן שיתפח כחצי שעה בערך ושוב פעם התפחה בערך 20 דקות.
  • נחלק לארבעה כדורים נקמח מעט ולתת לנוח כמה דקות.
  • נשטח לפיתה עבה עם הידיים.
  • נמרח שמן זית ונפזר זעתר לפי כמה שבא לכם.
  • נניח בתבנית על נייר אפיה להתפיח כמה דקות ונאפה בתנור על 200 מעלות בערך 25 דקות.
  • אם רוצים פיצה לשטח את הכדור לפזר מעט שמן זית קטשופ גבינה ומעט אורגנו יבש להוסיף עגבניות או זיתים ומעל מעט שמן זית לתת לנוח כמה דקות ולאפות.

הערות וטיפים

אם רוצים פיצה לשטח את הכדור לפזר מעט שמן זית קטשופ גבינה ומעט אורגנו יבש להוסיף עגבניות או זיתים ומעל מעט שמן זית לתת לנוח כמה דקות ולאפות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.