Go Back
פרנה מרוקאית

לחמניות פרנה מרוקאית

קבלו מתכון קל פשוט וברור להכנת הלחמניות המרוקאיות המפורסמות.
ציון 4.60 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: אהובה ניזרי

ציוד

נייר אפייה
סיר גריל חשמלי

המצרכים

  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 3 כפות סוכר
  • 700 מ"ל מים בטמפרטורת החדר
  • חצי כוס שמן
  • כף מלח

אופן ההכנה

  • נכניס לקערת המיקסר את הקמח, שמרים, והסוכר ונפעיל את המיקסר על מהירות מספר 2.
  • לאחר שמתערבל החומרים נוסיף את המים עד להתגבשות לבצק.
  • לאחר שמתגבש לבצק נוסיף את השמן בהדרגה תוך כדי ערבול ונוסיף את המלח ונמשיך בערבול כ 5 דקות.
  • נכסה את הבצק להתפחה עד להכפלת הנפח.
  • נחלק את הבצק ל 10 כדורים שווים (אם רוצים פיתות יותר גדולת אז נחלק לפחות כדורים).
  • נרדד את הכדורי בצק על משטח מקומח.
  • נגזור נייר אפייה לארבעה חלקים שווים ונניח כל כדור על חתיכת נייר האפייה.
  • נכסה את הכדורי בצק עם נייר אפייה ונשאיר להתפחה נוספת של 40 דקות.
  • לאחר מכן נכניס לגריל עד להשחמה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.