Go Back
עוגת לוטוס גבינה

עוגת לוטוס וגבינה חלומית

קבלו מתכון פשוט וברור לעוגת שחיתות בעלת 3 שכבות חלומית וטעימה.
ציון 4 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: ספוי ששו ברוך

ציוד

תבנית קפיצית עגולה

המצרכים

שכבה ראשונה - בסיס:

  • 1 חבילה עוגיות לוטוס (250 גרם - טחונות לפירורים דקים)
  • 1 חבילה חמאה (מומסת)

שכבה שנייה - קרם הגבינות:

  • 2 כוסות חלב
  • 2 גביעי גבינה לבנה 9% (500 גרם)
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה (500 מ"ל)
  • 1 כוס סוכר
  • 1 גביע שמנת מעושרת (200 מ"ל)
  • 2 כוסות פודינג וניל
  • 1 שקית קטנה ג'לטין טהור (14 גרם)
  • ½ כוס מים

שכבה שלישית - ממרח לוטוס:

  • 3 כפות ממרח לוטוס

אופן ההכנה

הכנת בסיס העוגה:

  • לפורר ולטחון את עוגיות הלוטוס היטב עד לקבלת פירורים דקים.
  • להמיס את החמאה במיקרוגל, ולאחר מכן, לערבב את החמאה ביחד עם הפירורים עד שכל פירורי הלוטוס רטובים.
  • מעבירים את הפירורים לתבנית קפיצית עגולה, משטחים היטב לתחתית התבנית, ולהכניס למקפיא.

הכנת קרם הגבינות:

  • בתוך קערת מיקסר, מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם כוס הסוכר ועם הפודינג וניל עד לקבלת קצף יציב.
  • מוסיפים בהדרגה את הגבינה הלבנה ואת השמנת המעושרת יחד עם הגילטין הטהור וחצי כוס מים וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב שוב.
  • לשטח את הקרם מעל בסיס הלוטוס שבמקפיא.
  • לכסות את התבנית ולהכינס למקרר לארבע שעות לפחות.

הכנת ממרח הלוטוס:

  • להמיס את ממרח הלוטוס במיקרוגל במשך דקה אחת.
  • מורחים את הלוטוס המומס מעל השכבה השנייה.
  • מכניסים למקרר לעוד 4 שעות לפחות או למשך כל הלילה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.