Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
עוגת לוטוס וגבינה חלומית
קבלו מתכון פשוט וברור לעוגת שחיתות בעלת 3 שכבות חלומית וטעימה.
ציון
4
על ידי
2
דירוגים
באדיבות:
ספוי ששו ברוך
ציוד
תבנית קפיצית עגולה
המצרכים
שכבה ראשונה - בסיס:
▢
1
חבילה
עוגיות לוטוס
(250 גרם - טחונות לפירורים דקים)
▢
1
חבילה
חמאה
(מומסת)
שכבה שנייה - קרם הגבינות:
▢
2
כוסות
חלב
▢
2
גביעי
גבינה לבנה 9%
(500 גרם)
▢
2
מיכלי
שמנת מתוקה להקצפה
(500 מ"ל)
▢
1
כוס
סוכר
▢
1
גביע
שמנת מעושרת
(200 מ"ל)
▢
2
כוסות
פודינג וניל
▢
1
שקית
קטנה ג'לטין טהור
(14 גרם)
▢
½
כוס
מים
שכבה שלישית - ממרח לוטוס:
▢
3
כפות
ממרח לוטוס
אופן ההכנה
הכנת בסיס העוגה:
לפורר ולטחון את עוגיות הלוטוס היטב עד לקבלת פירורים דקים.
להמיס את החמאה במיקרוגל, ולאחר מכן, לערבב את החמאה ביחד עם הפירורים עד שכל פירורי הלוטוס רטובים.
מעבירים את הפירורים לתבנית קפיצית עגולה, משטחים היטב לתחתית התבנית, ולהכניס למקפיא.
הכנת קרם הגבינות:
בתוך קערת מיקסר, מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם כוס הסוכר ועם הפודינג וניל עד לקבלת קצף יציב.
מוסיפים בהדרגה את הגבינה הלבנה ואת השמנת המעושרת יחד עם הגילטין הטהור וחצי כוס מים וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב שוב.
לשטח את הקרם מעל בסיס הלוטוס שבמקפיא.
לכסות את התבנית ולהכינס למקרר לארבע שעות לפחות.
הכנת ממרח הלוטוס:
להמיס את ממרח הלוטוס במיקרוגל במשך דקה אחת.
מורחים את הלוטוס המומס מעל השכבה השנייה.
מכניסים למקרר לעוד 4 שעות לפחות או למשך כל הלילה.
נסית את המתכון ואהבת אותו?
כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.