Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Smaller
Normal
Larger
קציצות ירק משגעות
קציצות קלות להכנה, תגישו ונעלמות תוך שניות אז אולי כדאי שתכפילו כמויות מראש.
ציון
4.33
על ידי
28
דירוגים
באדיבות:
נעה אלימלך
ציוד
מחבת לטיגון
המצרכים
▢
7
תפוחי אדמה
(קטנים / 4 בינוניים)
▢
1
בצל
▢
1
גזר
(גדול)
▢
1
קישוא
▢
1
צרור
פטרוזיליה
(קצוצה)
▢
2
ביצים
▢
מלח
(קורט)
▢
פלפל
(מעט)
▢
4
כפות
פירורי לחם
אופן ההכנה
בפומפייה דקה וקטנה נגרד 7 תפו״א קטנים (או 4 בינוניים) 1 בצל 1 גזר גדולים ו1 קישוא ונוסיף פטרוזיליה קצוצה.
נשים במסננת לפחות לרבע שעה עד שכל הנוזלים ירדו.
בקערה נשים את כל התערובת ונוסיף 2 ביצים מלח פלפל (לפי הטעם) וכ-4 כפות פירורי לחם (אני מוסיפה גם מעט כרכום).
לערבב טוב עד לקבלת בלילה סמיכה ויציבה.
נשים שמן קנולה במחבת גדולה בגובה של 1 ס"מ ונחמם.
לכדרר לכדורים עם הידיים וכשהשמן חם מכניסים לשמן את הקציצה ומטגנים 2-3 דקות מכל צד להשחמה יפה ומוציאים לנייר סופג.
הערות וטיפים
למי שחוששת שהקציצות יתפרקו - הביצים מחזיקות את התערובת מלהתפרק.
נסית את המתכון ואהבת אותו?
כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.