Go Back
קציצות ירק משגעות

קציצות ירק משגעות

קציצות קלות להכנה, תגישו ונעלמות תוך שניות אז אולי כדאי שתכפילו כמויות מראש.
ציון 4.33 על ידי 28 דירוגים
באדיבות: נעה אלימלך

ציוד

מחבת לטיגון

המצרכים

  • 7 תפוחי אדמה (קטנים / 4 בינוניים)
  • 1 בצל
  • 1 גזר (גדול)
  • 1 קישוא
  • 1 צרור פטרוזיליה (קצוצה)
  • 2 ביצים
  • מלח (קורט)
  • פלפל (מעט)
  • 4 כפות פירורי לחם

אופן ההכנה

  • בפומפייה דקה וקטנה נגרד 7 תפו״א קטנים (או 4 בינוניים) 1 בצל 1 גזר גדולים ו1 קישוא ונוסיף פטרוזיליה קצוצה.
  • נשים במסננת לפחות לרבע שעה עד שכל הנוזלים ירדו.
  • בקערה נשים את כל התערובת ונוסיף 2 ביצים מלח פלפל (לפי הטעם) וכ-4 כפות פירורי לחם (אני מוסיפה גם מעט כרכום).
  • לערבב טוב עד לקבלת בלילה סמיכה ויציבה.
  • נשים שמן קנולה במחבת גדולה בגובה של 1 ס"מ ונחמם.
  • לכדרר לכדורים עם הידיים וכשהשמן חם מכניסים לשמן את הקציצה ומטגנים 2-3 דקות מכל צד להשחמה יפה ומוציאים לנייר סופג.

הערות וטיפים

למי שחוששת שהקציצות יתפרקו - הביצים מחזיקות את התערובת מלהתפרק.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.