Go Back
עוגת סולת תפוזים

עוגת סולת בחושה עסיסית

מתכון לעוגת סולת קוקוס אוורירית ולחה שתעשה לכם את השבת. חובה להכין!
ציון 4.34 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: מרי שרעבי

ציוד

תבנית מלבנית /פיירקס
כוס מידה אוניברסלית

המצרכים

  • 3 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • ¾ כוס שמן
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 1 כוס סולת
  • 1 כוס קוקוס
  • 1 כוס קמח תופח

לסירופ:

  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים
  • 2 כפות מי ורדים

אופן ההכנה

  • במיקסר שמים את הביצים(לא מפרידים) את הסוכר והסוכר וניל מקציפים עד לתערובת אוורירית מוסיפים את השמן בזיגוג דק.
  • מוסיפים את המיץ תפוזים ואז את הסולת ואת הקוקוס עד לקבלת בלילה אחידה.
  • מכבים את המיקסר ומוסיפים את הקמח ומערבבים בתנועת קיפול לאיחוד כל המרכיבים.
  • משמנים את התבנית ויוצקים לתוכה את תערובת העוגה.
  • מכניסים לתנור שחומם על 180 מעלות ואופים במשך 40 דקות.
  • בינתיים מכינים בגז את הסירופ על אש בינונית עד להמסת הסוכר ושהסירופ מעט מסמיך לנו.
  • כשהעוגה מוכנה מוציאים מהתנור ובעודה חמה חותכים לריבועים ומוזגים על העוגה את הסירופ.
  • הסירופ מחלחל היטב לתוך העוגה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.