Go Back
בייגלה על שיפוד 

בייגלה על שיפוד מדהים ביותר

רעיון קטלני לנשנוש טעים, או לארוחת בוקר מפתיעה שתעשה לכל המשפחה את היום.
ציון 4 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: שרה יוסף

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • ½ כוס שמן
  • 3 כוסות מים פושרים
  • 1 כף אורגנו
  • 1 כף שבבי בצל יבש
  • 1 כף פטרוזיליה יבשה

לקישוט אפשרות 1:

  • שומשום
  • קצח
  • גרעיני חמנייה

לקישוט אפשרות 2:

  • עגבניות שרי
  • בצל שלוט
  • זיתים ללא חרצנים

להברשה אחרי האפיה: (מומלץ אך לא הכרחי)

  • ½ כוס שמן זית
  • שום כתוש (מעט )
  • זעתר
  • פטרוזיליה יבשה
  • שמיר

אופן ההכנה

  • מערבבים את חומרי הבצק הכל יחד עד שמקבלים בצק רך.
  • מכסים ומתפיחים בערך 20 דקות.
  • חוזרים ולשים היטב ומתפיחים שוב 20 דקות.
  • מחלקים לכדורים קטנים, משמנים מעט מעל כל כדור ולתת לנוח 10 דקות.
  • עושים נחש ארוך ומגלגלים בשומשום או קצח.
  • מניחים בתבנית עם נייר אפיה ולתנור שחומם על 180 מעלות.
  • אופים בערך 20 דקות לקבלת צבע חום.
  • בסוף האפייה לפני שמוציאים מהתנור להבריש עם שמן זית, מובטח שיצא מושלם.

לקישוט אפשרות 1:

  • לגלגל על שומשום וקצח, גרעיני חמנייה.

לקישוט אפשרות 2:

  • עגבניות שרי , בצל שלוט, זיתים ללא חרצנים

להברשה אחרי האפיה: (מומלץ אך לא הכרחי)

  • 1/2 כוס שמן זית עם מעט שום כתוש זעתר פטרוזיליה יבשה ושמיר.

הערות וטיפים

  • אפשר לשים בין הגלגול עגבניות שרי או זיתים או בצל.
  • אפשר לרדד לפני הגלגול למלא בגבינה צהובה או בולגרית ,לגלגל לסגור היטב, ואז לגלגל על שיפוד.
  • אפשר מאותו בצק להכין גם לחם.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.