Go Back
פוטטוס בתנור

פוטטוס בתנור טעים במיוחד

מנה של תפוחי אדמה מושלמת לילדים. טעים בטירוף, תענוג של מתכון!
ציון 4 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: דורית כהן

ציוד

תבנית אפייה בינונית
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 8 תפוחי אדמה (אדומים)
  • כוס שמן קנולה
  • כוס צילי מתוק / חריף
  • 2 כפות רוטב אסייתי
  • ½ כפית כורכום
  • 1 כף פפריקה
  • 1 כפית פלפל מקאלף / פלפל שחור מצרי
  • מלח (קורט)

אופן ההכנה

  • לשטוף את תפוחי האדמה עם הקליפה היטב.
  • מבשלים בתוך סיר רחב שמלא במים את תפוחי האדמה בשלמותם עם הקליפות עד לריכוך חלקי.
  • מניחים במסננת כדי לתת להם להתקרר.
  • בקערת, מערבבים את מרכיבי המרינדה.
  • חוצים לרבעים את תפוחי האדמה. מכניסים את הרבעים לתוך קערת המרינדה. ומניחים אותם במשך חצי שעה על מנת לספוג את הטעמים.
  • מניחים את תפוחי האדמה על תבנית אפייה. מכניסים לתנור על 220 מעלות במצב של גריל במשך חצי שעה לפחות.

הערות וטיפים

  • אם בא לכם מפזרים עגבניות שרי או בצל בתבנית האפייה.
  • מומלץ להכפיל כמויות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.