מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן על האריזה, מסננים ושוטפים במים קרים.
מטגנים במחבת את הבצל הקצוץ עד הזהבה עם שמן זית.
את שאר מוצרי הרוטב מוסיפים עכשיו ומערבבים היטב.
על אש בינונית מבשלים כ- 5 דק' עד צמצום הרוטב.
לקערה מכניסים את תערובת הגבינות ומערבבים היטב.
משמנים תבנית בינונית ומניחים בה מחצית מכמות הפסטה וזורים מעט מלח.
מניחים על הפסטה את הגבינות ומשטחים לשכבה אחידה.
יוצקים את הרוטב עגבניות על הגבינות ומלמעלה מניחים את יתרת הפסטה.
מפזרים מלמעלה את הגבינות המגורדות.
מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ל- 40 דק' או עד הזהבת הגבינה מלמעלה.
מוציאים מהתנור ונותנים להתייצב כ- 10 דקות.