Go Back
לזניה חלבית בקלי קלות

לזניה חלבית בקלי קלות 

מתכון מוכן תוך כמה דקות וללא מאמץ ללזניה טעימה גן עדן שנטרפת בדקות.
ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: אורית לוי

המצרכים

  • 1 חבילה פסטה רחבה של אוסם (400 גרם)

לתערובת הגבינות:

  • 1 גביע גבינה לבנה (250 גרם)
  • 1 גביע קוטג' (250 גרם)
  • 1 חבילה קוביית גבינה בולגרית / פטינה / צפתית במליחות (250 גרם)
  • 1 גביע יוגורט (200 מ"ל)
  • 1 כף מרק בצל

לרוטב:

  • 2 כפות שמן זית (לטיגון)
  • 1 בצל (גדול קצוץ דק)
  • 3 שיני שום ( כתוש)
  • 5 כפות עגבניות מרוסקות (שימורים / טרי)
  • ¼ כוס מים / יין לבן (כוס קרה חד פעמית)
  • 1 כפית מלח
  • פלפל שחור (מעט)
  • 10 עלי בזיליקום קצוצים / כף גדושה תבלין בזיליקום יבש

לציפוי:

  • גבינה צהובה (300 גרם - מגורדת)

אופן ההכנה

  • מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן על האריזה, מסננים ושוטפים במים קרים.
  • מטגנים במחבת את הבצל הקצוץ עד הזהבה עם שמן זית.
  • את שאר מוצרי הרוטב מוסיפים עכשיו ומערבבים היטב.
  • על אש בינונית מבשלים כ- 5 דק' עד צמצום הרוטב.
  • לקערה מכניסים את תערובת הגבינות ומערבבים היטב.
  • משמנים תבנית בינונית ומניחים בה מחצית מכמות הפסטה וזורים מעט מלח.
  • מניחים על הפסטה את הגבינות ומשטחים לשכבה אחידה.
  • יוצקים את הרוטב עגבניות על הגבינות ומלמעלה מניחים את יתרת הפסטה.
  • מפזרים מלמעלה את הגבינות המגורדות.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ל- 40 דק' או עד הזהבת הגבינה מלמעלה.
  • מוציאים מהתנור ונותנים להתייצב כ- 10 דקות.

הערות וטיפים

  • ניתן להכין יום קודם, לשמור במקרר ולחמם לפני ההגשה בתנור.
  • כדאי להשתמש במרית (לקקן) כדי לנקות היטב את הקערה וביעילות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.