Go Back
מתכון עוגת פאדג' שוקולד שמנת

עוגת פאדג' שוקולד שמנת

מתכון אחד שלושה מרקמים, אחת העוגות הכי קלות וטעימות שיש, שווה כל דקת עבודה!
ציון 5 על ידי דירוג אחד
באדיבות: אילנה טל

ציוד

תבנית 24
תבנית אינגליש קייק
כוס חד פעמית לשתייה קרה

המצרכים

לתחתית העוגה:

  • 1 כוס של קמח תופח
  • 1 כוס של סוכר
  • 1 כוס שוקולית
  • 1 כף קקאו
  • קורט מלח
  • 1 סוכר וניל
  • כוס שמן (חד פעמי שקוף - לשתייה קרה)
  • 4 ביצים
  • 1 שמנת מתוקה

למילוי:

  • 2 שמנת מתוקה
  • כף של סוכר
  • 1 שמנת חמוצה
  • 1 פודינג וניל

להרטבת העוגה:

  • כף של תמצית וניל
  • חצי כוס מים רותחים

אופן ההכנה

להכנת בסיס העוגה:

  • בקערה אחת גדולה מוסיפים את כל החומרים הבאים לפי הסדר הבא: קמח תופח, סוכר, שוקולית, קקאו, מלח, סוכר וניל.
  • מערבבים היטב את כל חומרים ללא מיקסר עד לקבלת תערובת אחידה.
  • לאחר מכן, מוסיפים את החומרים הבאים: כוס שמן, 4 ביצים, שמנת מתוקה.
  • מערבבים היטב שוב עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מחלקים את התערובת ל 2 חלקים.
  • 2/3 מהתערובת יוצקים לתבנית משומנת בגודל 24 ס״מ.  ו 1/3 לתבנית אינגליש קייק חד פעמית משומנת (העוגה תצא נמוכה).
  • אופים בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות עד שקיסם יוצא יבש.

להרטבת העוגה:

  • מוסיפים כף של תמצית וניל לתוך חצי כוס מים רותחים ומערבבים היטב.
  • ואז מרטיבים את בסיס העוגה בעזרת תערובת הוניל.

להכנת המלית:

  • בקערה גדולה, מקציפים 2 שמנת מתוקה עם כף של סוכר עד לקבלת מרקם סמיך מעט.
  • מוסיפים 1 שמנת חמוצה ו 1 פודינג וניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.
  • מחלקים את עוגת האינגליש קייק שאפינו לשני חלקים - ל שליש ושני שליש.
  • את השליש הראשון פורסים וחותכים לקוביות קטנות.
  • ואת שני השליש מעבירים למעבד מזון ומעבדים עד לקבלת פירורים גסים.
  • יוצקים על בסיס העוגה חצי מהקרם ועליו מפזרים את קוביות העוגה במעט מרווח בין הקוביות.
  • מהדקים מעט לתוך הקרם.
  • מכסים בחצי הקרם שנותר (אם בא לכם תכניסו מעל שכבת הקרם עוד כמה קוביות עוגה ותהדקו פנימה) ומעל נפזר את הפירורים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.