Go Back
קציצות עם אטריות בסיר אחד

קציצות עם אטריות בסיר אחד

 מתכון פשוט וברור שכל אחד יכול להכין, ארוחה שהכי מתאימה לימי החורף הקרירים האלה.
ציון 5 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: טלי דוידוב

המצרכים

לקציצות:

  • ½ קילו בשר טחון
  • 1 בצל (גדול קצוץ)
  • 4 גבעולי סלרי (קצוץ דק)
  • ½ חבילה פטרוזיליה (קצוצה)
  • 3 כפות קמח מצה/ פירורי לחם
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • ¼ כפית כורכום
  • 2 כפות שמן
  • כפית אבקת שום

לרוטב:

  • 1 בצל (גדול)
  • 3 כפות שמן
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כף מרק עוף
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה/ יבשה
  • 4 כוסות מים
  • 1 חבילה אטריות (400 גרם )

אופן ההכנה

להכנת הקציצות:

  • נערבב כל הרכיבים בקערה.
  • את הירק אפשר לטחון בבלנדר.
  • נוסיף לבשר את התבלינים ומעט שמן ונערבב היטב.

להכנת הרוטב:

  • נקצוץ את הבצל ונטגן עם 3 כפות שמן, נוסיף את התבלינים.
  • נוסיף 4 כוסות מים ונגלגל קציצות, ונכניס למרק לבישול 15 דקות.
  • עכשיו כעבור 15 דקות נוסיף את האטריות לקציצות (להוסיף מים במידת הצורך עד לגובה התבשיל).
  • נעטוף בנייר אפייה ונסגור עם מכסה סיר. עד 15 דקות בישול (סה"כ 30 דקות).
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.