Go Back
מתכון טורטיות ממולאות בשר טחון

טורטיות ממולאות בשר טחון

מתכון לבורקס טורטייה ממולא בשר עסיסי וטעים במיוחד.
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: דורית אלישע

ציוד

מחבת לטיגון

המצרכים

  • 1 חבילה פטריות טריות (חבילה קטנה - חתוכות לקוביות)
  • 1 חבילה טורטיות (12 יחידות)
  • 1 כף שמן זית
  • 1 שן שום (כתושה)
  • 1 פלפל ירוק חריף (קצוץ)
  • 2 בצלים ( קצוצים)
  • ½ קילו בשר טחון
  • צנוברים קוליים (50 גרם )

לתבול:

  • מלח (קורט)
  • כורכום (לפי הטעם)
  • כמון (לפי הטעם)
  • 1 כפית אבקת מרק עוף
  • 2 כפות רוטב סויה
  • פפריקה מתוקה (לפי הטעם)
  • ½ צרור פטרוזיליה
  • 1 כף קמח
  • 1 כף מים
  • 1 ביצה
  • פרורי לחם (לציפוי)

לרוטב:

  • פטריות טריות (כמה שאוהבים - חתוכות)
  • ½ שקית רוטב פטריות

אופן ההכנה

למילוי:

  • נחתוך פטריות טריות לקוביות, נקפיץ עם כף שמן זית ושן שום כתוש, להוסיף פלפל ירוק חריף קצוץ, להניח בצד.
  • נטגן 2 בצלים קצוצים לשקיפות, להוסיף 500 גר בשר טחון ועם מזלג לפורר עד לשינוי הצבע של הבשר.
  • להוסיף את הפטריות והפלפל החריף, 50 גר צנוברים קוליים.
  • לתבל מלח, כורכום, פפריקה מתוקה, כמון, כפית אבקת מרק עוף, 2 כפות רוטב סויה.
  • לטגן 5 דקות לספיגת הטעמים. לקצוץ חצי צרור פטרוזיליה, להוסיף ולערבב.
  • למלא כל טורטייה ב-2 כפות גדושות מהתערובת לקפל בצדדים ולגלגל.
  • בקערה קטנה לערבב כף קמח, כף מים, ולמרוח ביצה בקצה להדבקה.
  • בצלחת לערבב פרורי לחם מוזהבים עם שומשום לטבול בביצה ובפרורים.
  • לטגן בשמן לא עמוד לצבע זהוב. להניח על נייר סופג.

לרוטב:

  • פטריות טריות חתוכות וחצי שקית רוטב פטריות לבשל כמה דקות עד שמסמיך.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.