Go Back
ספרה

עוגת סולת ספרה נוסטלגית

מתכון קל של עוגת סולת פרווה, בשילוב תפוזים ומלית תמרים! עוגה משגעת לכל עת!
ציון 4.20 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: אילנה אברהם

ציוד

תבנית אפייה בינונית
כוס מידה אוניברסלית

המצרכים

לבצק:

  • 1 קילו סולת
  • ½1 כוסות שמן (חמים)
  • ½1 כוסות מים (רותחים)
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • ¼ כוס סוכר
  • גרידת תפוז (מעט )
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)

למילוי:

  • ½ חבילה תמרים מגולענים (250 גרם)
  • 2 כפות שמן
  • קינמון (לפי הטעם)
  • ציפורן טחון (לפי הטעם)

לסירופ:

  • 2 כוסות מים
  • ½1 כוסות סוכר
  • מיץ לימון (מחצי לימון)
  • 3 כפות דבש

אופן ההכנה

להכנת הבצק:

  • מכניסים את כל החומרים בקערה גדולה, מערבבים היטב הכל ביחד עד לקבלת עיסה ותערובת אחידה וחלקה.

להכנת המילוי:

  • מכניסים למיקרו חצי חבילת תמרים מגולענים עם 2 כפות שמן לריכוך.
  • מוסיפים קינמון וציפורן טחון לפי הטעם ומערבבים היטב.

הרכבת העוגה:

  • משמנים תבנית קטנה, מרפדים את התבנית עם חצי מכמות הבצק ומהדקים את הבצק היטב.
  • מניחים את המילוי מעל הבצק ואז מוסיפים את שאר כמות הבצק שנותרה ומהדקים היטב שוב.
  • מסמנים ריבועים בסכין עד התחתית, מקשטים עם שקדים.
  • מכניסים את העוגה לתנור ואופים בחום בינוני-גבוה במשך כ- 45 דקות.

להכנת הסירופ:

  • מכניסים לסיר קטן, 2 כוסות מים, 1 1/2 כוסות סוכר, מיץ מחצי לימון ו 3 כפות דבש.
  • מבשלים במשך כ- 20 דקות, ומוסיפים כמה טיפות מי שושנים.
  • כשהעוגה מוכנה, חוזרים שוב על החריצים שעשינו עם הסכין.
  • לאחר מכן, שופכים את הסירופ באופן שווה על פני העוגה בעוד שהכל חם.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.