Go Back
עוגת שיש שוקולית רכה עם נס

עוגת שיש שוקולית ונס קפה

מתכון קל ומהיר הכנה לעוגת שיש, בשילוב שוקולית ונס קפה. עוגה פרווה לכל עת!
ציון 4.08 על ידי 14 דירוגים
באדיבות: שרה יוסף

ציוד

תבנית 24
כוס מדידה אוניברסלית
Advertisements

המצרכים

  • 6 ביצים
  • ½1 כוסות סוכר
  • מלח (קורט )
  • ½2 כוסות קמח רגיל
  • 1 שקית של אבקת אפיה (10 גרם)
  • 1 שקית של סוכר וניל (10 גרם )
  • ½ כפית תמצית שקדים (לא חובה)
  • 1 כוס מיץ תפוזים / כוס מים + כף תרכיז תפוזים
  • ¾ כוס שמן
  • ¼ כוס מים
  • גרידת לימון / תפוזים

לקישוט:

  • 3 כפות שוקולית
  • 1 כף קקאו
  • 2 כפות אבקת נס קפה
Advertisements

אופן ההכנה

  • מקציפים את החלבונים ביחד עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב אבל לא קשה.
  • מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את החלמונים, לאחר מכן, מוסיפים את השמן.
  • אחרי שהוספנו את השמן, מערבבים את החומרים היבשים (קמח, אבקת אפייה, סוכר וניל) בלי השוקולית, לאט על מהירות נמוכה. מוסיפים מיץ תפוזים ומים ומערבבים ממש מעט.
  • מחלקים את תערובת הקערה ל- 3 קערות.
  • בקערה הראשונה מוסיפים שוקולית, קקאו ומקפלים פנימה.
  • לקערה השנייה מוסיפים כף נס ומערבבים היטב.
  • בקערה השלישית משאירים אותה בלי שום תוספת (בלילה לבנה).
  • משמנים תבנית בגודל 24 ס״מ,.
  • שופכים פעם בלילה לבנה ופעם תערובת שוקולד (מהקערה הראשונה) ופעם נס מהתערובת השנייה. בסוף לוקחים שיפוד ומקשקשים.
  • מחממים תנור מראש ל- 180 מעלות ואופים במשך 45 דקות.
  • בודקים עם סכין אם יבש, אז העוגה מוכנה והיא יוצאת רכה וטעימה.
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.