Go Back
בצק פילו ממולא בממרח חלבה, מתכון בקלאווה

מתכון בקלאווה - בצק פילו ממולא

בצק פילו ממולא של סוניה סאני בן הרוש האלופה בהשראת המתכון של רונית פרץ וסיון מלול.
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
באדיבות: סיון מלול

ציוד

כוס מידה אוניברסלית
סיר קטן
תבנית אפייה בינונית

המצרכים

  • 1 חבילה עלי פילו של מעדנות (500 גרם -מפשירים לילה שלם במקרר)

להכנת המילוי:

  • 1 חבילה טחינה גולמית (500 גרם )
  • ½ כוס סוכר
  • 2 שקיות אבקת סוכר (200 גרם)
  • ½2 כוסות קוקוס
  • שברי בוטנים (100 גרם (לא חובה))

להכנת הסירופ:

  • 2 כוסות סוכר
  • 1 כוס מים
  • מיץ לימון (מחצי לימון)

אופן ההכנה

  • מניחים 2 עלים פילו של מעדנות (חשוב להפשיר במקרר לילה שלם) ומרססים בשמן.
  • ממלאים מהמלית בקצה לכל האורך.
  • מגלגלים ומרססים בשמן כל אחד מהגלגולים.
  • מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה וחותכים לחתיכות לא עד הסוף.
  • להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד שמזהיב.

להכנת הסירופ:

  • ממיסים על הגז עד לסמיכות קלה.
  • מורחים לאחר שאופים את העלים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.