Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
מתכון בקלאווה - בצק פילו ממולא
בצק פילו ממולא של סוניה סאני בן הרוש האלופה בהשראת המתכון של רונית פרץ וסיון מלול.
ציון
4.67
על ידי
3
דירוגים
באדיבות:
סיון מלול
ציוד
כוס מידה אוניברסלית
סיר קטן
תבנית אפייה בינונית
המצרכים
▢
1
חבילה
עלי פילו של מעדנות
(500 גרם -מפשירים לילה שלם במקרר)
להכנת המילוי:
▢
1
חבילה
טחינה גולמית
(500 גרם )
▢
½
כוס
סוכר
▢
2
שקיות
אבקת סוכר
(200 גרם)
▢
½2
כוסות
קוקוס
▢
שברי בוטנים
(100 גרם (לא חובה))
להכנת הסירופ:
▢
2
כוסות
סוכר
▢
1
כוס
מים
▢
מיץ לימון
(מחצי לימון)
אופן ההכנה
מניחים 2 עלים פילו של מעדנות (חשוב להפשיר במקרר לילה שלם) ומרססים בשמן.
ממלאים מהמלית בקצה לכל האורך.
מגלגלים ומרססים בשמן כל אחד מהגלגולים.
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה וחותכים לחתיכות לא עד הסוף.
להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד שמזהיב.
להכנת הסירופ:
ממיסים על הגז עד לסמיכות קלה.
מורחים לאחר שאופים את העלים.
נסית את המתכון ואהבת אותו?
כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.