Go Back
עוגת רפאלו מעלפת, עוגת קוקוס

עוגת קוקוס / רפאלו מעלפת

מתכון קל להכנת עוגת קוקוס, עם שכבות טורט, קרם שוקולד לבן וקצפת! טעימה ומפנקת!
ציון 5 על ידי דירוג אחד
באדיבות: צליל אוחנה

ציוד

תבנית אפייה בינונית

המצרכים

לטורט :

  • 6 ביצים (מופרדות בטמפרטורת החדר)
  • מלח (קורט )
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס קמח (מנופה)
  • 1 כוס אבקת שקדים
  • כפית תמצית וניל
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)

לקרם :

  • 2 מיכלי שמנת מתוקה (500 מ"ל )
  • ¼ כוס חלב קוקוס
  • 2 חפיסות שוקולד לבן (200 גרם)
  • 1 חבילה איסטנט פודינג וניל צרפתי (80 גרם)
  • גבינת שמנת (200 גרם )
  • ¼ כוס קוקוס

אופן ההכנה

להכנת הטורט :

  • מפרידים ביצים בשתי קערות, בקערה ראשונה מקציפים חלבונים עם קורט מלח ומוסיפים בהדרגה סוכר עד לקצף מבריק ואוורירי.
  • בקערה השנייה טורפים חלמונים עם תמצית וניל וסוכר וניל.
  • נוסיף את החלמונים לקערת החלבונים וממשיכים להקציף בעוצמה נמוכה.
  • מוסיפים בתנועות קיפול את הקמח ואבקת השקדים עד לאיחוד.
  • משמנים תבנית עם שמן קוקוס ( אפשר גם עם שמן רגיל) מוזגים את הבלילה.
  • נכניס לתנור שחומם מראש על 160 מעלות כ-20 דקות (או עד שנועצים שיפוד במרכז העוגה והוא יוצא יבש).

להכנת הקרם :

  • ממיסים שוקולד לבן עם 3 כפות של שמנת מתוקה ומניחים בצד להצטנן.
  • מקציפים שמנת מתוקה, חלב קוקוס ופודינג עד לקפצת יציבה.
  • מוסיפים את גבינת השמנת והשוקולד הלבן שיצטנן לתערובת הקצפת ומקציפים בעוצמה נמוכה.
  • לבסוף מוסיפים את הקוקוס בתנועות קיפול.

הרכבת העוגה:

  • מחלקים את הטורט לשלושה חלקים שווים.
  • מניחים שכבת טורט וקרם וכך הלאה.
  • מצפים דפנות העוגה בקרם ובקוקוס מקשטים בכדורי רפאלו, אגוזי לוז ושוקולד לבן.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.