Go Back
מתכון קרואסון שוקולד

קרואסון שוקולד שתמיד מצליח

מתכון פשוט להכנת קרואסון שוקולד, עשיר ומפנק שכיף לפתוח איתו את היום!
ציון 4.59 על ידי 12 דירוגים
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • ¼3 כוסות קמח
  • ¼ כוס סוכר
  • 1 כף שמרים יבשים / ½ שקית שמרית (25 גרם)
  • 2 ביצים
  • 1 ביצה טרופה
  • 1 חבילה חמאה / במחמאה (100 גרם - חתוכה לקוביות)
  • חלב (במידת הצורך)
  • קוביות שוקולד חלב / מריר / לבן (אפשר להשתמש גם בשוקולד נוטלה)

מי סוכר:

  • ½ כוס מים
  • ½ כוס סוכר

אופן ההכנה

  • שמים בתוך קערה גדולה את כל הקמח, 1/4 כוס סוכר ואת השמרים היבשים (או את 1/2 שקית השמרית).
  • מערבבים את הכל היטב, מוסיפים 2 ביצים וממשיכים ללוש במשך שתי דקות.
  • מוסיפים את החמאה (או להוסיף מחמאה חתוכה לקוביות) יחד עם 1/4 כוס חלב (או להחליף ב 1/4 כוס מים).
  • ממשיכים ללוש ולערבב היטב במשך כ- 10 דקות במהירות גבוהה (אפשר ללוש גם בידיים).
  • במקרה שהבצק יבש מעט, מוסיפים טיפת חלב על מנת להפוך את הבצק לשמנוני ורך מאוד (במצב זה אל תדאגו הבצק רק רך ולא דביק).
  • מעבירים את הבצק מהקערה הגדולה לקערה מקומחת, מניחים להתפחה במשך כשעה.
  • לאחר שעברה שעה, עוטפים בניילון ומכניסים למקרר לעוד כשעה.
  • מוציאים מהמקרר ומחלקים לשניים.
  • מרדדים כל חצי מהבצק על משטח מקומח לצורת עיגול או מלבן וחותכים משולשים.
  • שמים על החלק הרחב של המשולש 2 קוביות שוקולד (לפי הטעם שבחרתן) ומגלגלים מהחלק הרחב אל הצר.
  • מניחים בתבנית לתפיחה במשך כ- 30 דקות.
  • מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  • מורחים על המשולשים את הביצה שטרופה עם כפית של מים.
  • אופים בתנור במשך 25 דקות או עד שמזהיב.

להכנת מי סוכר:

  • מוסיפים לסיר 1/2 כוס מים ביחד עם 1/2 כוס סוכר, מחממים עד לרתיחה.
  • מנמיכים את האש ומבשלים עוד 5 דקות. לאחר מכן נותנים למי הסוכר להתקרר לחלוטין.
  • מוציאים מהתנור ומברישים את הקרואסונים שהחם חמים במי סוכר שקרים - זה חשוב מאוד.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.