Go Back
כרוב ממולא בשר משגע

כרוב ממולא בשר משגע

קבלו מתכון למנה מנצחת לכרוב ממולא שעולה על כל דמיון.
ציון 4.25 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: אורה ארגוב

המצרכים

  • 1 כרוב לבן
  • 1 בצל מטוגן (מטוגן)
  • 1 כוס פטרוזיליה
  • 2 כוסות אורז
  • ½ קילו בשר טחון
  • ½ כוס שמיר (קצוץ)
  • מיץ לימון סחוט (מלימון אחד)
  • 1 קופסת רסק עגבניות (125 גרם)
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 כפית מלח
  • אגוז מוסקט (מעט - מגורד)
  • 1 כפית מרק עוף
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • מרק עוף (מעט)

אופן ההכנה

בישול האורז:

  • 2 כוסות אורז, 2 וחצי כוסות מים, 2 כפות שמן. נצנן ונוסיף לעיסת הבשר.

להכנת הקציצות:

  • ניקח בשר טחון חצי קילו ונוסיף לו 1 בצל מטוגן, כוס פיטרוזליה, חצי כוס שמיר קצוץ, מיץ סחוט מלימון אחד, קופסת רסק עגבניות קטן, כף סוכר, כפית פפריקה, כפית מלח, לגרד מעט אגוז מוסקט, כפית מרק עוף, רבע כפית פלפל שחור.
  • נערבב היטב ונוסיף 2 כוסות אורז מבושל שהתבשל חצי בישול ונערבב.
  • נצנן את העלים, נמלא במילוי ונקפל משני צדדים ואז נגלגל מהודק .
  • נסדר בסיר את אצבעות הכרוב צמוד שהסוגר כלפי מטה.
  • ניקח קערה ונערבב בפנים מעט מלח, 5 כפות שמן, כפית פפריקה, כף סוכר, מיץ מלימון, 2 כפות רכז רימונים (למי שאין אפשר 2 כפות סילאן), פלפל שחור, 2 כוסות מים.
  • נערבב ונשפוך על עלי הכרוב המוכנים בסיר הבישול.
  • נשים צלחת משקל מעל ונכסה במכסה ל-30 דקות על להבה נמוכה.
  • אחרי זאת נוריד מכסה ואז הצלחת ונמשיך לבשל עד גמר הנוזלים.

הערות וטיפים

שיטה מצוינת לבישול הכרוב:
  • לשים 1 כרוב שלם עטוף בניילון נצמד למקפיא ללילה.
  • אפשר להרתיח בסיר את הכרוב בשלמותו אחרי שעקרנו את הליבה הקשה גם זו אפשרות.
  • ואפשר גם בשקית למיקרוגל.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.