Go Back
+ servings
אצבעות לחם שום

אצבעות לחם שום בטעם נהדר

לחם שום שיגרום לכל מי שטועם מתמכר, ללקק את האצבעות!
ציון 4.38 על ידי 8 דירוגים
כמות 30 יחידות
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

כוס מידה: כוס חד פעמי לשתייה חמה
Advertisements

המצרכים

  • 3 כוסות קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • ¼1 כוסות מים
  • 1 כף סוכר
  • ½1 כפיות מלח
  • 1 כף סילאן
  • ¼ כוס שמן זית
  • ½ צרור פטרוזיליה
  • 5 שיני שום
  • 1 ביצה
Advertisements

אופן ההכנה

  • בקערת המיקסר או בלישה ביד שמים 3 כוסות קמח, כף שמרים יבשים , כף סוכר, כף סילאן, וכוס ורבע מים.
  • לשים 3 דקות ומוסיפים כפית וחצי מלח ורבע כוס שמן זית.
  • לשים עד לבצק חלק ואלסטי ולא יבש בערך 8 דקות. אם צריך מוסיפים מים בטיפות.
  • עושים מהבצק כדור ונשים בקערה משומנת ונלטף אותו בשמן.
  • נניח לתפיחה של שעה ורבע, בינתיים נכין תערובת של חצי צרור פטרוזיליה קצוצה ו-5 שיני שום קצוץ עם רבע כוס שמן זית.
  • לאחר שהבצק תפח נוריד למשטח משומן ומרדדים למרובע ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה.
  • נניח להתפחה 25 דקות מכוסה במגבת, גם אם עושים לחמניות או קרואסון מניחים לתפיחה אחרי הצורה ל-25 דקות.
  • נערבב ביצה עם חצי כפית מלח וחצי כפית סוכר וכפית מים ואז נבריש את הבצק בעדינות.
  • נכניס לתנור שחומם מראש ל 190 מעלות לאפייה רגילה במשך 10 דקות.
  • נוציא מהתנור ונמרח את תערובת הפטרוזיליה ונשאיר ממנה קצת בצד.
  • נפזר זעתר ונחזיר לתנור לעוד רבע שעה בערך עד שקצת מזהיב.
  • נוציא ונבריש בתערובת שהשארנו בצד ונכסה במגבת. כשמתקרר נחתוך לרצועות.
Advertisements

הערות וטיפים

ניתן להכין קרואסון על ידי רידוד הבצק למלבן ולחתוך למשולשים, או כלחמניות עגולות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.