Go Back
+ servings
פיתות ביתיות במחבת

פיתות ביתיות במחבת

מתכון קצרצר ופשוט לפיתות חמות, כי אין יותר טוב מזה בשישי בבוקר. רוצו להכין!
ציון 5 על ידי 4 דירוגים
כמות 25 פיתות
באדיבות: אורית ים

ציוד

מחבת בינונית
כוס מידה אוניברסלית

המצרכים

  • 1 קילו ‎קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • ¼ כוס שמן
  • 1 כף מלח
  • 2 כוסות ‎מים פושרים (בערך )

אופן ההכנה

  • ‎נלוש לבצק, כאשר את המלח והשמן מוסיפים בהמשך.
  • להתפיח עד שמכפיל נפח, לחלק לכדורים, בערך 25 כדורים (60 גרם לכדור).
  • ניתן מנוחה של כמה דקות.
  • נרדד כל כדור במערוך, ולהמתין שוב לתפיחה, של בערך 5-6 דקות.
  • ‎נחמם מחבת לחום גבוה, נניח את הפיתה ולהפוך לאחר מספר שניות, להפוך שוב ולחכות לכיס אוויר שנוצר בבצק.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.