Go Back
+ servings
עוגת גבינה גבוהה ואוורירית

עוגת גבינה אפויה גבוהה ואוורירית

עוגה טעימה שובה כל לב, מתחבבת על כל טועם. תוך שבוע מכינים שוב.
ציון 4 על ידי דירוג אחד
כמות 2 עוגות + 1 קטנה
באדיבות: שני קדר כהן

ציוד

כוס מידה אוניברסלית
רינג / תבנית 26

המצרכים

  • 1 חבילה גבינה לבנה 9% (750 גרם )
  • 1 חבילה גבינת שמנת (250 גרם )
  • 6 ביצים ( XL)
  • ½1 כפות תמצית וניל איכותית עדיף מחית וניל עם הגרגירים (עדיף מחית וניל עם הגרגירים)
  • גרידת לימון (מלימון וחצי)
  • 1 כוס סוכר (לחלבונים)
  • ¼1 כוסות סוכר (לבלילה)
  • 2 כפות קורנפלור
  • 3 כפות קמח טפיוקה (נמצא בחנויות טבע)
  • 2 כפות קמח
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • ¾ כוס חלב
  • ½ חבילה חמאה מומסת (50 גרם )

אופן ההכנה

  • מפרידים ביצים , את החלבון שמים בקערה של המיקסר.
  • את הצהובים שמים בקערה נפרדת  גדולה.
  • בקערה עם הצהובים , מכניסים את הגבינה , 3/4 סוכר, גרידת לימון, והווניל, מערבבים עם מטרפה.
  • אח"כ מוסיפים את היבשים ( קמח+קורנפלור+טפיוקה).
  • לאחר מכן מוסיפים את החלב.
  • לאחר שהמסה מתאחדת, בסוף מוסיפים את החמאה המומסת באיטיות.
  • מתחילים להקציף את החלבונים יחד עם כוס הסוכר שנותרה, מקציפים עד שנהיה עננים לבנים, שהקצף לא יהיה חזק מדי.
  • לאחר מכן מקפלים לתערובת שבקערה בעדינות.
  • משמנים את הרינג עם חמאה רכה ומצפים אותה בסוכר, זה עוזר לעוגה לעלות ולא ליפול אחרי שהיא עולה.
  • חותכים נייר אפייה בצורת עיגול, מניחים את הבצק הפריך האפוי בפנים וסוגרים הכל עם נייר כסף מסביב .
  • בשביל להיות בטוחים שהמים לא יחדרו, יש לעטוף גם בניילון נצמד.
  • מכניסים לתנור את העוגות בתבנית עמוקה וממלאים אמבט מים חיים בתבנית עצמה.

אפייה:

  • מחממים תנור ל 230 מעלות עם תבנית מים בתחתית מכניסים את העוגה לתנור ל 10-12 דקות ,
  • מוציאים את התבנית מים ומנמיכים את התנור ל 180-170 מעלות ואופים עוד 50 דקות.

הערות וטיפים

  • לשים לב:
    גבינה בטמפרטורת החדר ( שעתיים לפחות מחוץ במקרר).
  • תבנית עם מים רותחים בתחתית לאדים.
  • לשמור על טמפרטורת התנור ובמידה והעוגה משחימה יותר מדי לשים מעליה נייר אפייה.
  • קמח טפיוקה שומר על הנוזלים של הגבינה שהתחתית לא תהיה רטובה לגמרי אחרי יום.
  • מתכון לבצק פריך יש באינטרנט המון , אפשר גם לוטוס מרוסק עם חמאה או אוראו , יש המון תחתיות שאפשר.
  • כמובן  אפייה לפני ששמים בלילה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.