Go Back
+ servings
עוגיות מגולגלות מושלמות

עוגיות פיצוחים מגולגלות מושלמות

 עוגיות מגולגלות שיקחו אתכם בחזרה לילדות המתוקה מתכון שיוצא מושלם איך שתכינו.
ציון 4.41 על ידי 5 דירוגים
כמות 2 רולים
באדיבות: פרח גבסו

ציוד

כוס מידה אוניברסלית
תבנית אפייה בינונית

המצרכים

לבצק:

  • 4 כוסות קמח
  • 1 כוס מים חמימים
  • 1 חבילה חמאה / מחמאה / מזולה (200 גרם )
  • 2 כפות חומץ תפוחים (אפשר עם חומץ רגיל)

למלית:

  • בוטנים (300 גרם )
  • שקדים לא קלויים (200 גרם )
  • אגוזי מלך (200 גרם )
  • 3 כפות קוקוס טחון
  • 2 כפות שומשום קלוי (ניתן לקלות על מחבת ללא שמן למספר דקות)
  • ½ כוס סוכר
  • 2 כפות קינמון
  • 1 חבילה ריבת תפוזים איכותית (350 גרם - ניתן להכין עם כל ריבה שאוהבים)
  • 1 ביצה (טרופה)
  • 3 כפות סוכר

אופן ההכנה

  • ממיסים את החמאה או המחמאה על גז.
  • מערבבים בקערה את הקמח, כוס מים וחומץ.
  • מוסיפים את המחמאה המומסת ולושים ביד (אין צורך במיקסר).
  • ללוש למספר דקות עד לקבלת בצק רך ונוח.
  • מניחים בקערה ועוטפים בשקית, ואז מכניסים למקרר לשעתיים.
  • במעבד מזון טוחנים את כל הפיצוחים דק (מומלץ להקפיץ במסננת אורז את הפיצוחים אחרי טחינה על מנת לסנן את קליפות הבוטנים)
  • מעבירים לקערה ומוסיפים שומשום קלוי, קוקוס, סוכר וקינמון.

הרכבת המאפה:

  • מחלקים את הבצק ל 2 חלקים.
  • כל חלק מרדדים בין 2 ניירות אפיה.
  • מורחים ריבה באופן שווה.
  • מפזרים מתערובת הפיצוחים בצורה נדיבה.
  • מגלגלים את העלה לרול.
  • מניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה.
  • מכינים כך גם את הבצק השני.
  • מחממים תנור על 170 מעלות ואופים.
  • עם סכין חדה חורצים בצורה שווה לפרוסות עבות ולא עד הסוף.
  • מורחים ביצה טרופה ואז מפזרים שומשום וסוכר.
  • אופים למשך 40 דקות או עד להשחמה יפה.

הערות וטיפים

אחרי האפייה מצננים ומכניסים לקופסה אטומה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.