Go Back
עוגת טירמיסו מפוארת לשבת

עוגת טירמיסו מפנקת לשבת

טירמיסו במתכון ברור ושווה שהכי כדי להכין לאירוח ואז נותר רק לקצור מחמאות.
ציון 4.25 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: מרי קוגן

ציוד

תבנית מרובעת / רינג 25 על 25
כוס מידה אוניברסלית
שקף

המצרכים

לתחתית הביסקוויטים:

  • 1 חבילה ביסקוויטים (250 גרם)
  • 2 שקיות קפוצ'ינו (נסטלה - 25 גרם)
  • 1 כף אמרטו
  • מחית פרלינה (לא מחייב, לפי טעם אישי)

לקרם:

  • 2 מיכלי שמנת מתוקה (500 מ"ל קרה)
  • 1 שקית אבקת פטיסייר (300 גרם)
  • 1 חבילת גבינת מסקרפונה (250 גרם)
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • קקאו (מומלץ בקקאו הרשי)
  • בון בון מכוסה בקקאו

אופן ההכנה

לתחתית הביסקוויטים:

  • נרתיח מים ונערבב עם שתי שקיות הקפוצ'ינו בתוך קערה עד שהגושים ייעלמו לגמרי.
  • נוסיף כף אמרטו ונערבב שוב, נטבול את הביסקוויטים בקערה.
  • נניח בצורה מסודרת בתבנית, חייבים לעבוד מהר כי הביסקוויטים הופכים לרכים מאוד די מהר.
  • אפשר להוסיף לביסקוויטים מעל מעט מחית פרלינה ( לא חייבים , טעם אישי) ואז נכניס לבנתיים למקרר.

לבלילת הקרם והרכבת העוגה:

  • נקציף 500 מ״ל שמנת מתוקה עם שקית של אבקת פטיסייר וחבילת גבינת מסקרפונה (רצוי שתהיה רכה בעת ההקצפה).
  • נוסיף גם 3 כפות אבקת סוכר, את האבקות מומלץ להעביר דרך מסננת לפני שנכניס לקערת הקצפה כדי להימנע מגושים.
  • נקציף לקצף בין רך ליציב , לא קשה.
  • נעביר עם מרית לתבנית עם הביסקוויטים הטבולים, וניישר באמצעות מרית.
  • נכניס לארבע שעות למקפיא.
  • באמצעות תחתית של תבנית נשלפת נכסה חצי מהעוגה ונפזר מעל קקאו ( משומש בקקאו הרשי) כך שרק חצי מהעוגה מכוסה בקקאו.
  • בצד השני נניח בון בון מכוסה בקקאו.

הערות וטיפים

  • בעוגה משומש בתבנית מרובעת, כך שמניחים שקף בדפנות הפנימיות של התבנית (לא מחייב, בשביל האסתטיקה בעיקר).
  • ניתן לאחסן במקרר, אם מדובר במקרר חזק או במקפיא.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.