Go Back
עוגה עם שמנת חמוצה

עוגת שמנת פירורים מבצק פריך 

עוגה ממש קלה וטעימה שתשדרג לכם את היום.
ציון 4.20 על ידי 15 דירוגים
באדיבות: שפרה אזולאי

ציוד

תבנית אינגליש קייק
תבנית מלבנית בינונית

המצרכים

לבצק:

  • 2 כוסות קמח תופח
  • כף קקאו
  • כף שוקולית
  • 4 כפות אבקת סוכר
  • 1 חבילה חמאה רכה מאוד (200 גרם - לא להמיס במיקרו)
  • 3 חלמונים (הצהוב)

למילוי:

  • 2 מיכלי שמנת מתוקה (500 מ"ל)
  • 6 כפות אבקת סוכר
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • 2 גביעי שמנת חמוצה (400 מ"ל )

אופן ההכנה

להכנת הבצק:

  • נערבב ביחד 2 כוסות קמח תופח, כף קקאו, כף שוקולית, כפות אבקת סוכר ואז נוסיף את החמאה ואת החלמונים ונלוש עד לאיחוד.
  • רבע מהבצק (מיועד לפירורים) לשטח בתבנית אינגליש קייק משומנת.
  • את שארית הבצק (לתחתית) לשטח בתבנית מלבנית בגודל בינוני.
  • נאפה את שתי התבניות בחום 190 אפייה רגילה כ-20 דקות.
  • לאחר האפייה נחורר את תחתית העוגה בקיסם ולצנן.

להכנת המילוי והרכבת העוגה:

  • נקציף במיקסר את המרכיבים למילוי עד לקבלת קצפת יציבה וקרמית.
  • נשטח את הקרם על התחתית האפויה.
  • את הבצק שאפינו לפירורים לפורר מעל הקרם.

הערות וטיפים

  • יש לאחסן במקרר להתייצבות מינימום ללילה.
  • ככל שהעוגה יותר במקרר היא משתבחת.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.