Go Back
עוגת טורט שוקולד

עוגת טורט גבוהה ואוורירית

עוגה קלה להכנה וטעימה במיוחד שמכינים בסיר פלא ויוצאת אווירירית וגבוהה.
ציון 4.45 על ידי 9 דירוגים
באדיבות: רחלי ויסמן

ציוד

סיר פלא / תבנית עגולה קוטר 28
כוס מידה אוניברסלית

המצרכים

  • חמאה לשימון התבנית
  • 6 ביצים
  • ½1 כוסות אגוזי מלך ( טחונים)
  • ½1 כוסות שקדים ( טחונים)
  • ½1 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 1 חפיסה שוקולד מריר (100 גרם - מגורר על פומפייה גסה)
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כף גרידת תפוז
  • 1 כף גרידת לימון
  • 1 כוס שמן
  • ¾ כוס מיץ תפוזים

אופן ההכנה

  • לשמן היטב את הסיר/התבנית בחמאה.
  • להפריד 6 ביצים את החלבונים לשים מיד בקערת המיקסר ואת החלמונים לשים בקערית.
  • בקערה גדולה לערבב היטב את כל החומרים היבשים.
  • להקציף במיקסר את החלבונים + 1/2 כוס סוכר נוספת, לקצף חזק אבל לא נוקשה.
  • להוסיף תוך כדי הקצפה 6 חלמונים 1 כוס שמן 3/4 כוס מיץ תפוזים.
  • להעביר כשליש מתערובת היבשים לקצף החלבונים ולערבב/לקפל בעדינות עד שכל היבשים נבלעים בקצף.
  • להוסיף עוד שליש מהיבשים לקצף וכן הלאה עד שכל היבשים מתפזרים באופן אחיד בקצף.
  • התערובת קצת מאבדת מנפחה אבל זה בסדר.
  • למזוג לתבנית האפייה או לסיר הפלא.
  • לאפות בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כ - 50 דקות או עד שנועצים קיסם והוא יוצא יבש.

הערות וטיפים

  • חשוב מאד: לצנן היטב לפחות 20-30 דקות לפני שמחלצים מהתבנית!
  • רק אחרי שהעוגה הצטננה להפוך להעביר מסביב סכין ולהפוך על רשת צינון.
  • אחרי שהעוגה התקררה לגמרי, להפוך אל צלחת הגשה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.