Go Back
+ servings
פרגיות ואורז בסיר אחד

עוף ואורז בסיר אחד

מתכון קל וברור - מכינים למשפחה או לאירוח ומשאירים את כולם מתנשפים לאוויר מבטן מלאה.
ציון 4.25 על ידי 4 דירוגים
כמות 8 מנות
באדיבות: חגית מזור

ציוד

כוס מידה אוניברסלית
סיר בישול בינוני

המצרכים

  • 2 כוסות אורז עגול / בסמטי
  • 2 בצלים ( גדולים)
  • 6-8 גזרים
  • 1 כוס גרגירי חומוס
  • 1 קילו נתחי פרגית
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית תבלין לשווארמה
  • ½ כפית מלח
  • 4 כפות סילאן
  • 2 כפות טריאקי
  • 1 כף סויה
  • ½3 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה

  • נטגן 2 בצלים גדולים פרוסים, 6-8 גזרים חתוכים לרצועות, גרגירי חומוס בערך כוס (סנפרוסט).
  • נוסיף נתחי פרגית חתוכים לחתיכות קטנות.
  • נכין בצלוחית תבלינים: כפית פפריקה, כפית כמון, כפית תבלין לשווארמה, חצי כפית מלח, 4 כפות סילאן, 2 כפות טריאקי, כף סויה (אם לא מוצאים כשר לפסח אפשר לוותר) נערבב הכל עם התערובת ירקות בסיר ונטגן מעט.
  • נשים מעל 2 כוסות אורז. לא לערבב!
  • נוסיף 3.5 כוסות מים רותחים (באחת הכוסות לערבב 2 כפיות מלח שטוחות).
  • נסגור עם מגבת ועם מכסה. ננמיך את האש ונבשל שעה. נכבה ולא נפתח את המכסה חצי שעה לפחות.

הערות וטיפים

להגשה, נהפוך על תבנית גדולה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.