Go Back
בייגל

בייגלה / פרעצל גרמני בטעם נהדר

מתכון קל וברור לפרעצל טרי ביתי שמעטים האנשים שיוכלו לעמוד בפניו.
ציון 4.19 על ידי 11 דירוגים
באדיבות: לאה מאיר

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית
תבנית אפייה בינונית
סיר בישול בינוני

המצרכים

לבצק:

  • 1 קילו קמח / קילו קמח לחם (מנופה)
  • 3 כפיות שמרים יבשים
  • 3 כפות סוכר / 3 כפות סוכר חום בהיר (דמררה)
  • ¾ כוס שמן קנולה
  • 2 כוסות מים פושרים
  • 1 כף מלח

לבישול:

  • 1 ליטר מים
  • 2 כפות סילאן / דבש
  • 2 כפות סודה לשתייה + כפית מים מעורבבים יחדיו

לקישוט:

  • 1 ביצה (טרופה)
  • שומשום או מלח גס (לפיזור)

אופן ההכנה

  • בקערת המיקסר עם וו לישה נשים את השמרים, הקמח והסוכר ואז נערבב היטב במיקסר או בצורה ידנית.
  • נוסיף את השמן והמים הפושרים ונתחיל ללוש את הבצק עד שהוא יתאחד ואז נוסיף את המלח ולהמשיך ללוש ל-8 דקות.
  • נכסה ונניח לבצק לתפוח במשך עשרים דקות, עד שהבצק נהיה מעט תופח (לא צריך שהבצק יכפיל את נפחו).
  • נחלק את הבצק ל- 15 כדורים שווים.
  • כדי שהעיגולים יהיו שווים נעשה זאת בעזרת חצי כוס אוניברסלית, פשוט ממלאים את החצי כוס בבצק ומוציאים ומגלגלים לכדור חלק, ככה כל העיגולים יהיו שווים.
  • ניצור נחשים ארוכים ולעשות את צורת הפרעצל.
  • מעצבים את הנחש לצורת ע בכתיב, מסובבים את הצטלבות הבצק פעם נוספת ונהדק את הקצוות אל התחתית המעוגלת.
  • נשים את הפרעצלים המוכנים על תבנית מרופדת בנייר אפייה לתפיחה קלה למשך רבע שעה (שוב לא להכפלת הנפח).
  • בסיר עמוק ורחב שוליים, נרתיח ליטר מים, ונערבב לתוך כוס את הסילאן או הדבש עם 2 כפות סודה לשתייה שמעורבבים בכפית מים ואז נוסיף לסיר לפני רתיחת המים.
  • נבשל את הפרעצל בתוך המים במשך 20 שניות ואחרי זאת נניח אותם על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • נבריש בביצה טרופה, ונפזר שומשום בנדיבות ואז אופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות במשך 16 דקות עד להזהבה.
  • נגיש חם עם חמאה.

הערות וטיפים

  • מומלץ כאשר הפרעצל יוצאים מהתנור לכסות אותם בעודם חמים בניילון נצמד ככה הם יישארו רכים.
  • הפרעצל טעימים ביום ההכנה, ניתן להקפיא עד שבוע, להחזרת הפריכות מפשירים ומחממים בתנור חם מספר דקות.
  • יש אפשרות לפזר מלבד השומשום קצח, זעתר או כל אחד מה שהוא אוהב.
  • לא נוותר על בישול הפרעצל.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.