בקערת המיקסר עם וו לישה נשים את השמרים, הקמח והסוכר ואז נערבב היטב במיקסר או בצורה ידנית.
נוסיף את השמן והמים הפושרים ונתחיל ללוש את הבצק עד שהוא יתאחד ואז נוסיף את המלח ולהמשיך ללוש ל-8 דקות.
נכסה ונניח לבצק לתפוח במשך עשרים דקות, עד שהבצק נהיה מעט תופח (לא צריך שהבצק יכפיל את נפחו).
נחלק את הבצק ל- 15 כדורים שווים.
כדי שהעיגולים יהיו שווים נעשה זאת בעזרת חצי כוס אוניברסלית, פשוט ממלאים את החצי כוס בבצק ומוציאים ומגלגלים לכדור חלק, ככה כל העיגולים יהיו שווים.
ניצור נחשים ארוכים ולעשות את צורת הפרעצל.
מעצבים את הנחש לצורת ע בכתיב, מסובבים את הצטלבות הבצק פעם נוספת ונהדק את הקצוות אל התחתית המעוגלת.
נשים את הפרעצלים המוכנים על תבנית מרופדת בנייר אפייה לתפיחה קלה למשך רבע שעה (שוב לא להכפלת הנפח).
בסיר עמוק ורחב שוליים, נרתיח ליטר מים, ונערבב לתוך כוס את הסילאן או הדבש עם 2 כפות סודה לשתייה שמעורבבים בכפית מים ואז נוסיף לסיר לפני רתיחת המים.
נבשל את הפרעצל בתוך המים במשך 20 שניות ואחרי זאת נניח אותם על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
נבריש בביצה טרופה, ונפזר שומשום בנדיבות ואז אופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות במשך 16 דקות עד להזהבה.
נגיש חם עם חמאה.