Go Back
עוגת תפוזים של פעם

עוגת תפוזים של פעם מושלמת

מתכון עוגות טורט תפוזים אישיות, עוגות טורט תפוזים אישיות מהמטבח הגיאורגי .
ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
באדיבות: מרינה צ'יאנורוב

ציוד

מיקסר
כוס מידה אוניברסלית
תבנית אפייה בינונית

המצרכים

  • 8 ביצים מופרדות
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
  • 1 כוס מיץ תפוזים / לימון (אני הכנתי עם מיץ לימון)
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • 2 כוסות קמח (ספל קפה)
  • גרידת לימון (מחצי לימון)

קרם מבושל בטעם גאורגי:

  • 1 ליטר חלב
  • 1 כוס סוכר
  • 8 כפות קמח
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
  • ½ חבילה חמאה (50 גרם )
  • 4 חלמונים

מילוי:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • 1 כוס חלב

אופן ההכנה

  • בקערה אחת שמים כוס סוכר ו 7 כפות קמח ו2 שקיות סוכר וניל ונערבב.
  • בקערה שנייה נערבב 4 חלמונים ונוסיף כוס חלב ולטרוף להוסיף את הקמח והסוכר ולערבב שלא יהיה גושים.
  • את כל החלב שנישאר נשים לתוך סיר על אש גבוהה לערבב עד שמסמיך ורותח.
  • ננמיך לאש נמוכה ונמשיך לערבב כ 5 דקות נוספות.
  • להוסיף 50 גרם חמאה וכפית וודקה.
  • נכבה את הגז וניתן לזה להתקרר קצת ולאחר מכן נערבל עם מיקסר הידני.
  • לחמם תנור ל180 מעלות
  • להקציף במיקסר את החלבונים עד לקבלת קצף כמו שלג.
  • להוסיף סוכר וסוכר וניל בהדרגה עד שמתקבל קצף גמיש.
  • להוריד את מהירות המיקסר ולהוסיך אחד אחד את החלמונים שמן ומיץ
  • להנמיך למהירות הכי איטית ולהוסיף בהדרגה את הקמח ואבקת אפיה ואת גרידת הלימון.
  • לוקחים תבנית מרובעת או עגולה גדולה לרפד בנייר אפיה ולהתיז קצת שמן.
  • לאפות על חום של 180-170 כ- 20 דקות לבדוק עם קיסם שזה מוכן כל היופי בעוגיות האלה שהם בצבע בהיר.
  • להכין את הקרם המבושל ולקרר או להקציף את השמנת מתוקה עם הפודינג וחלב ולקרר את העוגה.
  • בעזרת רינג או כוס לקרוץ את העוגה ועם השאריות לפורר עם מעבד מזון.
  • לחתוך את העוגיות לחצי ולסדר במגש.
  • לשים על החצי 2 כפות קרם ולכסות ולמרוח בשכבה דקה מסביב בצדדים ומעל ולפזר את הפירורים על כל העוגייה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.